Окупанти вдвічі збільшили обстріли і намагаються зайняти «сіру зону» поблизу Широкиного

25.10.2017
Майже вдвічі збільшилася кількість ворожих обстрілів на східному фронті впродовж минулого понеділка: загалом 22 обстріли, 18 iз яких були прицільними.
 
При цьому найгарячіше на приморському напрямку, де окупанти кілька разів гатили по позиціях ЗСУ з мінометів калібру 82 мм.
 
Унаслідок ворожих обстрілів iз гранатометів поблизу райцентру Мар’їнка один захисник України отримав поранення і був оперативно евакуйований до військового мобільного госпіталю.
 
Стан здоров’я бійця стабільний. 
 
Речник Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко зазначає, що на луганському напрямку спостерігали найменшу кількість вогневих провокацій iз боку бойовиків.
 
Тоді як на донецькому зафіксовано 10 обстрілів iз гранатометів, великокаліберних кулеметів i стрілецької зброї.
 
У штабі АТО додають, що бойовики терори­стичної «ДНР» і російські окупанти регулярно продовжують провокації та намагаються зайняти «сіру зону» поблизу селища Широкине на приморському напрямку. Відстань між позиціями ЗСУ і ворогом скоротилася з кілометра до 500-600 метрів. 
 
«Ворог регулярно випробовує на міцність українських воїнів, регулярно веде вогонь по наших позиціях із великокаліберних кулеметів, а цього ранку долучилися ще й міномети», — йдеться у повідомленні.
 
Військовослужбовець ЗСУ Ва­дим С. каже, що наші бійці постійно слідкують за обстановкою, на провокації не ведуться. Але останнім часом ситуація почала загострюватись.
 
Інший український військовослужбовець Микола розповів, що останнім часом бойовики відверто зневажають перемир’я.
 
«Вони постійно порушують усі перемир’я та Мінські угоди. У нас тут літають і СПГ, мінами нас криють, iнодi гатять із великого калібру «Бехи» чи «Зенітки». А стрілкотня не замовкає цілодобово. «Сєпари» раніше гатили тільки вночі, бо вдень працювала ОБСЄ. А зараз можуть і вдень постріляти. Тому ОБСЄшники до нас більше не їздять — небезпечно», — зазначив боєць.