Наркотики, різанина й крадене пальне: правоохоронці Київщини викрили низку злочинів

18.10.2017
Щоденна робота поліцейських, які займаються кримінальними та економічними правопорушеннями, є більш ніж напруженою, й саме вона викликає повагу.
 
Ось лише деякі факти діяльності правоохоронців Київщини за останні дні.
 
У Київській області співробітники податкової поліції спільно з прокуратурою вилучили з незаконного обігу дизельного пального на суму понад 1,7 млн. гривень.
 
У рамках проведення операції «Акциз-2017» та розслідування кримінального провадження за ч. 1 ст. 190 КК України встановлено, що на території одного з населених пунктів Київської області організовано незаконний склад та реалізацію дизельного пального без будь-яких дозвільних документів.
 
За результатами проведеного обшуку вилучено та передано на відповідальне зберігання 67 тис. літрів дизельного пального та чотири цистерни орієнтованою вартістю 400 тис. грн.
 
А ось у Таращі патрульні затримали 31-річного місцевого мешканця з речовиною, схожою на наркотики (ймовірно, амфетамін), яку виявили у пакетику серед особистих речей чоловіка.
 
Наразі вирішують питання про відкриття кримінального провадження за ознаками ч. 1 ст. 309 «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів» КК України.
 
Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до трьох років.
 
Оперативно спрацювали і працівники Броварського відділу поліції, котрі спільно зі співробітниками ГУ поліції Київщини швидко розшукали й затримали чолов’ягу, який ледве не позбавив життя 37-річного приватного підприємця.
 
А починалося все з того, що до відділку поліції о 3-й годині ночі надійшло повідомлення про те, що в одному з місцевих розважальних закладів невідома особа завдала ножових поранень чоловіку. На місце події прибула слідчо-оперативна група й встановила, що в барі між двома компаніями відпочивальникiв виникла сварка. Коли забракло аргументів, один із чоловіків вихопив ніж, завдав численних ран у груди та живіт іншому учаснику інциденту.
 
Після чого втік із місця скоєння злочину у невідомому напрямку.
 
Згодом з’ясувалося, що нападником виявився 30-річний житель Броварів, який неодноразово був судимий за скоєння тяжких злочинів.
 
Він зізнався у скоєнні кримінального правопорушення.
 
Надав правдиві покази та вказав місце, де заховав знаряддя злочину — ніж, який правоохоронці вилучили як речовий доказ.
 
За даним фактом відкрито кримінальне провадження.
 
Нападника затримано, його помiстили до ізолятора тимчасового утримання й оголосили підозру.
 
Чолов’язі загрожує до 15 років позбавлення волі.