Під Донецьком загинуло двоє захисників України

18.10.2017
Російські окупанти загострили ситуацію на східному фронті минулими вихідними через День захисника України, який українські воїни святкували на Покрову. Зокрема, за даними штабу АТО, ворог збільшив кількість обстрілів позицій ЗСУ останніми днями.   
 
Найбільше обстрілів зафіксовано на донецькому напрямку: бойовики та найманці переважно гатять по околицях Авдіївки й по позиції «Шахта Бутівка» поблизу окупованого Донецька. 
 
За даними речника Міноборони з питань АТО Олександра Мотузяника, минулого понеділка загинуло двоє українських воїнів, ще двоє отримали поранення.
 
«Так, увечері в понеділок унаслідок обстрілу з боку противника в районі Кам’янки загинув один український військовослужбовець. Неподалік Невельского на невідомому ви­буховому пристрої підірвався ще один український воїн — він зазнав травм, несумісних із життям», — розповів полковник Мотузяник.
 
За його словами, ще один український військовослужбовець отримав поранення в районі Павлополя на маріупольському напрямку, а інший боєць зазнав бойового травмування на позиції «Шахта Бутівка», яку ворог обстрілював iз гранатометів і кулеметів.
 
Загалом, упродовж минулого понеділка по всій лінії розмежування російсько-терористичні війська здійснили 36 обстрілів, 33 з яких були прицільними. При цьому поблизу Павлополя окупанти застосували міномети 120 мм калібру.
 
«У переважній більшості випадків сили АТО відкривали вогонь у відповідь зі зброї, яка не заборонена Мінськими домовленостями. Активність противника жорстко придушували 28 разів вогнем із піхотного озброєння», — наголосив речник АТО. І додав, що загалом зросла не лише кількість, а й потужність обстрілів iз боку терористів.