Затриманих у суботу учасників антипутінських мітингів відпустили

10.10.2017
Затриманих у суботу учасників антипутінських мітингів відпустили

Свідомі росіяни привітали Путіна з днем народження протестом.

Минулої суботи, коли російський президент Володимир Путін відзначав 65-й день народження, низкою міст Росії на заклик опозиційного лідера Олексія Навального прокотилася хвиля мітингів та демонстрацій iз вимогами відставки Путіна, звільнення опозиційного лідера Олексія Навального та допуску його до президентських виборів наступного року.
 
 
Акції під антипутінськими гаслами відбулися в Москві, Єкатеринбурзі, Санкт-Петербурзі, Владивостоці, Якутську, Самарі, Іжевську, Южно-Сахалінську — загалом у 27 містах Росії.
 
 
Найбільш радикальні гасла скандували учасники акції в Санкт-Петербурзі: «Путін — злодій!», «Росія без Путіна!» та «Росія буде вільною!».
 
 
Акції були досить масовими: приблизно п’ять тисяч у Санкт-Петербурзі та близько трьох тисяч у Москві, за оцінками організаторів акції.
 
 
Втім столична поліція повідомила, що в суботній акції брали участь лише 700 осіб. Учасники — переважно студенти та шкільна молодь.
 
Поліція поводилася стриманіше, ніж під час масовіших попередніх протестних акцій, як на Болотній площі.
 
У Москві поліція заарештувала лише одну особу, а більшість затримань були зафіксовані в Санкт-Петербурзі.
 
Телеканал «Дождь» повідомив iз посиланням на свої джерела, що загалом по Росії було затримано 262 особи, зокрема, 66 — у Петербурзі, 54 — у Ярославлі, близько 20 — у Липецьку. 
 
Натомість МВС Росії повідомило вчора, що під час суботніх акцій по всіх містах Росії було затримано 136 осіб і, станом на ранок понеділка, всі вони були вже відпущені з-під арешту.
 
Схоже, що Путін iз нагоди дня народження продемонстрував милостивість. Натомість організатор акції Олексій Навальний продовжує відбувати 20-денний арешт.