У Жовтих Водах затримали «адепта Новоросії» із арсеналом зброї

04.10.2017
Днями лише за добу правоохоронці вилучили з незаконного обігу 17 одиниць вогнепальної зброї та 4 кг вибухівки.
 
Серед вилученого — один гранатомет, три карабіни, шість пістолетів та два обрізи, а крім того, «уловом» поліцейських стали 967 набоїв різного калібру та 17 гранат.
 
До цих «трофеїв» МВС можна долучити й арсенал такого собі 41-річного «Рембо» з Жовтих Вод, котрий у своїй квартирі зберігав зброю та прапори... терористичної організації «ДНР».
 
«Адепта Новоросії» оперативники поліції Дніпропетровщини затримали вчасно, адже чималої біди могла накоїти його зброя: 13 зразків короткоствольної вогнепальної (пістолети Макарова, Токарєва), дві гранати — Ф-1 та РГД-5, а також 54 набої до автоматичної зброї, які були вилучені під час обшуку.
 
Але й це ще не всі знахідки: поліцейські також натрапили в помешканні «новороса» на запасні частини та приладдя для ремонту і переробки короткоствольної вогнепальної зброї.
 
А що вже говорити про ідеологічну складову, адже на правоохоронців чекала ще й ціла колекція прапорів, емблем та посвідчень самопроголошеної «ДНР».
 
Обшук провели співробітники кримінальної поліції Дніпропетровської області та СБУ із залученням спецпризначенців підрозділу КОРД. Усі вилучені предмети направили на експертизу.
 
Власника арсеналу доставили до відділку поліції для допиту та вирішення питання про його затримання. Відповідно до ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України.
 
Затриманому загрожує відповідальність за ст. 263 Кримінального кодексу України («Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами»).
 
Додамо, що не пасуть задніх і правоохоронці Запорізької області, котрі викрили організовану злочинну групу, яка на території чотирьох (!) областей України розповсюджувала наркотичний засіб — метадон. 
 
Поліцією проведено цілу низку санкціонованих обшуків та вилучено: 3,2 кг метадону, прекурсори (для виготовлення метадону), лабораторне обладнання в двох нарколабораторіях, чернетки з хімічними формулами, банківські картки, мобільні телефони та грошові кошти в сумі 15 тисяч гривень.
 
«Реалізація наркотичного засобу (метадон) здійснювалася безконтактно, методом «закладок», за готівковою передплатою, на території Запорізької, Одеської, Херсонської областей та міста Київ. Приблизна вартість вилученого становить майже 5 мільйонів гривень», — повідомив очільник запорізької поліції Олег Золотоноша.
 
Вилучене направлено на дослі­дження до Запорізького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру, ведеться подальше досудове розслідування справи.