У Черкасах заповзятливі підприємці замість жуйок торгували автогазом

26.09.2017
До чого лише не вдаються спритні бізнесмени, аби обійти закон та отримати прибуток «малою кров’ю».
 
Ось і черкаські хитруни одного з товариств регіону не придумали нічого ліпшого, як видавати «шило» за «мило»: за офіційними документами, на земельних ділянках розміщувалися малі архітектурні форми, але реально на їх місці функціонували… автозаправні газові пункти.
 
Цей зухвалий обман викрили черкаські правоохоронці, з’ясувавши, що в жодному з документів не зазначалось призначення споруд під розміщення АГЗП і були відсутні будь-які дозволи на даний вид діяльності, але заправні станції з продажу газу тривалий час успішно функціонували.
 
Тож не дивно, що окружний адміністративний суд своїм рішенням заборонив підприємству займатися цим видом діяльності до усунення порушень.
 
А оперативники управління захисту економіки в Черкаській області Нац­поліції та прокуратури області на підставі ухвали суду провели процесуальні заходи й, «покопавшись» у бухгалтерії нечистих на руку ділків, вилучили понад 87 тис. гривень (отриманих від продажу газу), п’ять газових колонок, п’ять газових модулів та інше обладнання — загальна вартість вилученого майна становить понад 1,3 млн. гривень.
 
Наразі прокуратура області відкрила кримінальне провадження за ст. 272 («Порушення правил безпеки під час виконання робіт iз підвищеною небезпекою») Кримінального кодексу України.
 
На даний час правоохоронці встановлюють коло осіб, причетних до вчинення зазначеного кримінального правопорушення.
 
До речі, газ для авто на АГЗП Черкащини дещо подешевшав й «тягнув» у середньому 12,5 гривнi, а ось бензин за останній тиждень, навпаки, суттєво здорожчав по всій Україні.