Визначено дати реєстрації та розклад тестів ЗНО-2018

22.09.2017
Визначено дати реєстрації та розклад тестів ЗНО-2018

Розклад ЗНО-2018 (УЦОЯО)

Реєстрація осіб для участі в ЗНО триватиме з 6 лютого до 19 березня 2018 року. А самі тести розпочнуться з 22 травня.
 
Про це повідомляє Український центр оцінювання якості освіти. Змінювати реєстраційні дані учасники Зовнішнього незалежного оцінювання зможуть до 2 квітня 2018 року.
 
А до 30 квітня всі зареєстровані отримають на своїх інформаційних сторінках запрошення-перепустки, де буде зазначено час і місце проведення тестувань. 
 
Основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання триватиме з 22 травня до 23 червня. Першим старшокласники складуть тест iз математики — він пройде 22 травня, з української мови і літератури — 24 травня, іспанської, німецької, французької мов — 29 травня, англійської мови — 1 червня, біології — 4 червня, історії України — 6 червня, географії — 8 червня, фізики — 11 червня, хімії — 13 червня. Тестів із російської мови в наступному році не буде — їх скасовано на початку вересня наказом №1103 Міносвіти.
 
Як додають в УЦОЯО, графік проведення додаткової сесії ЗНО буде оприлюднено до 30 квітня.
 
Реєстрація для участі в додатковій сесії окремих категорій осіб, які не мали змоги зареєструватися в основний період (учасники антитерористичної операції, особи з окупованого Криму та неконтрольованих територій Донбасу), триватиме з 3 до 21 травня.
 
Свої бали, набрані під час тестувань, абітурієнти дізнаються до 21 червня.
 

МАЙТЕ НА УВАЗІ

Міносвіти спільно з платформою Prometheus започаткувало повний цикл безкоштовних онлайн-курсів з підготовки до ЗНО з математики, української мови і літератури, а також історії України.
 
Вони мають допомогти учням закріпити набуті шкільні знання, пройти тестування й по­тренуватись перед ЗНО. Всі курси відповідають державній програмі  та доступні для всіх.
 
«Під час підготовки цих курсів ми передусім орієнтувалися на тих, хто з об’єктивних причин не має доступу до якісної освіти, а значить, отримує менше можливостей підготуватись до складання ЗНО. Йдеться про дітей з окупованих та непідконтрольних територій, школярів, що навчаються на екстернаті, а також учнів iз сільської місцевості. Однак вони будуть корисними і цікавими для всіх, хто готується до тестування», — зазначила міністр освіти Лілія Гриневич. Зареєструватися на курси можна на сайті courses.prometheus.org.ua.