Фільм Анджеліни Джолі боротиметься за «Оскар» від Камбоджі

20.09.2017
Фільм Анджеліни Джолі боротиметься за «Оскар» від Камбоджі

Анджеліна Джолі.

Після гучного та несподіваного розлучення голлівудської парочки Бреда Пітта та Анджеліни Джолі про останню практично не було інформації, пов’язаної з кінематографом.
 
 
Більше уваги таблоїди приділяли дітям актриси, її стосункам із колишнім чоловіком та боротьбі з анорексією, участі в гуманітарних місіях.
 
 
Утім  Анджеліна не сиділа склавши руки, а з головою поринула у Камбоджі у зйомки фільму «Спочатку вони вбили мого батька», присвяченого американській письменниці та правозахисниці Лунг Анг і її спогадам про режим так званих червоних кхмерів.
 
 
Причому Джолі в цьому випадку виступала в ролі не актриси, а режисера фільму, а в фільмі знявся її старший син, уродженець Камбоджі, 15-річний Меддокс.
 
 
Прем’єра фільму відбулася 18 лютого в Камбоджі, і стрічка отримала високу оцінку кінокритиків.
 
Настільки високу, що країна прийняла рішення висунути її на здобуття премії Американської кіноакадемії «Оскар» у номінації «найкращий фільм іноземною мовою».
 
Для Анджеліни Джолі це може стати третім «Оскаром» — перший вона отримала у 2000 році як краща актриса другого плану за фільм «Перерване життя», а другий — у 2014-му за свою гуманітарну діяльність.
 
До речі, із Лун Анг Анджеліна Джолі познайомилася у 2002-му, під час першої своєї гуманітарної місії до Камбоджі.
 
Цією країною актриса зацікавилася після того, як побувала тут на натурних зйомках фільму «Лара Крофт — розкрадачка гробниць» і ближче познайомилася з життям простих людей.
 
Побачене, особливо становище дітей та біженців, настільки вразило її, що Анджеліна пожертвувала мільйон доларів Комісії у справах біженців ООН, а пізніше заснувала благодійний фонд, який на честь сина назвала Maddox Jolie-Pitt Foundation.
 
За таку підтримку у 2005 році король Камбоджі офіційно надав актрисі громадянство країни, а камбоджійці на честь Анджеліни назвали храм, де свого часу знімалися сцени із «Лари Крофт».
 
Отже, чекаймо лютого наступного року та офіційної церемонії вручення «Оскарів». Нагадаємо, що від України у номінації «найкращий фільм іноземною мовою» на «Оскар» висунуто фільм Валентина Васяновича «Рівень чорного». Також у цій номінації від Литви буде фільм «Іній» із Ванессою Параді про нашу війну на Донбасі.