У середньому по Україні за кілограм нашого улюбленого делікатесу треба викласти до 54,91 гривні.
Згідно з даними Держстату, найдорожче традиційний національний продукт сьогодні обходиться киянам: 104,13 грн. за кіло.
У Київській області його ще можна купити дешевше, — по 63,73 гривні. Тим часом у Тернопільській області, згідно з даними Держстату, салом можна поласувати всього за 32,01 гривні.
Упродовж тижня його ціна там лишилася без змін.
На інші м’ясні продукти ціни також суттєво зростали в останні місяці. Скажімо, свинина за першу декаду вересня подорожчала на 2,8 відсотка — в середньому до 103,95 гривні за кілограм, курячі тушки — на 2 відсотки (до 55,01 гривні), яловичина — на 1,4 відсотка (до 109,81 гривні).
Але по жодному з цих продуктів немає такої істотної різниці цін між регіонами, як по салу. Тут максимальна цінова дельта досягає 8-31 відсотка.
За даними Держстату, впродовж року сало в Україні подорожчало на 49,6 відсотка, свинина — на 45,3, курятина — на 35,8, яловичина — на 33,2 відсотка.
Як повідомляла «УМ», Прем’єр-міністр Володимир Гройсман минулого тижня заявив про очікуване швидке зниження цін на м’ясну продукцію. Чекаємо...