До першого дзвоника байдуже: окупанти порушують «шкільне перемир’я»

30.08.2017
До першого дзвоника байдуже: окупанти порушують «шкільне перемир’я»

На війні, як на війні. (Фото Олеся Кромпляса)

Увечері 28 серпня незаконні збройні формування продовжили поодинокі обстріли позицій сил української армії, повідомили в прес-центрі штабу АТО.
 
Як і в попередні кілька днів, неспокійно було в районі Авдіївської «промки».
 
Тут із 18-ї години й до опівночі бойовики тричі обстрілювали наші позиції, використовуючи гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку ­зброю.
 
А близько 22-ї години злочинці випустили по українських укріпленнях чотири міни калібру 82 міліметри.
 
Крім того, на Донецькому напрямку факти застосування ворогом зброї було зафіксовано в районі шахти Бутівка, Майорська та Зайцевого.
 
На Приморському напрямку ввечері противник відкривав вогонь iз великокаліберних кулеметів на околицях Водяного та Широкиного.
 
 На Луганському напрямку великокаліберний кулемет і стрілецька зброя бойовиків працювали неподалік Станиці Луганської.
 
Загалом за минулу добу російсько-окупаційні угруповання 19 разів обстрілювали українські позиції. Враховуючи пряму загрозу життю наших військових, сили АТО чотири рази відкривали вогонь у відповідь. На щастя, втрат серед українських захисників немає.
 
Додамо, що в понеділок у районах проведення антитерористичної операції на території Донецької області перебував Президент України, Верховний головнокомандувач Збройних сил України Петро Порошенко.
 
Крім участі у заходах із відновлення соціальної інфраструктури Донбасу, увагу очільник держави приділив безпековій си­туації на тлі впровадження з 25 серпня цього року «шкільного перемир’я». 
 
Так, підкреслюючи той факт, що з початку «шкільного перемир’я» значно поменшало обстрілів i майже відсутні випадки застосування сторонами важкої зброї, він наголосив на необхідності посилення зусиль щодо повного припинення випадків застосування будь-якої зброї, безумовного дотримання домовленостей, яких було досягнуто під час телефонних переговорів у «нормандському форматі» між лідерами Німеччини, Франції, України й Росії, та створення умов для мирного врегулювання конфлікту на Донбасі.
 
Зазначимо, що на Приморському напрямку під­розділами військової інспекції безпеки дорожнього руху (ВІБДР) Військової служби правопорядку Збройних сил України тривають заходи щодо запобігання дорожньо-транспортним пригодам i порядку експлуатації транспортних засобів.
 
Останнім часом зусилля представників військових автоінспекцій було зосереджено на забезпеченні контролю за рухом військових транспортних засобів у районі виконання бойових завдань у складі військових комендатур, заходів дорожньо-комендантської служби та безпеки дорожнього руху.