П'яні окупанти на Донбасі все частіше тероризують мирне населення

29.08.2017
П'яні окупанти на Донбасі все частіше тероризують мирне населення

Авдіївська «промка». (Фото Олеся КРОМПЛЯСА.)

Наприкінці попередньої доби обстановка в районі проведення бойових дій, згідно із зведеннями прес-центру штабу АТО, суттєво не змінилася.
 
Окупанти зменшили кількість обстрілів наших позицій, не застосовували міномети та інше важке озброєння.
 
Основні збройні провокації вздовж усієї лінії розмежування й надалі фіксують лише в кількох точках.
 
Авдіївська промзона та підступи до селища Водяне — це понад 60 відсотків від усіх випадків відкриття вогню за добу.
 
Так, на Донецькому напрямку ввечері і вночі 27 серпня ворог двічі застосовував гранатомети та великокаліберні кулемети в районі Авдіївської промзони.
 
Крім того, гранатомети противника працювали на підступах до Майорська та Луганського.
 
На один із таких обстрілів, враховуючи загрозу життю наших військових, наші бійці єдиний раз за добу відкривали вогонь у відповідь. 
 
На Приморському напрямку ввечері бандити кілька разів застосовували великокаліберні кулемети поблизу Водяного та Лебединського. 
 
Загалом у неділю незаконні збройні формування 22 рази відкривали вогонь по позиціях сил АТО. Втрат серед наших захисників немає.
 
У більшості випадків обстріли були недовготривалі та мали відверто провокативний характер.
 
Додамо, що, за повідомленнями Головного управління розвідки МО України, незважаючи на постійну присутність комісій російського командування у з’єднаннях і частинах 1 (Донецьк) і 2 АК (Луганськ) ЗС РФ із введенням у дію режиму припинення вогню, у підрозділах окупаційних військ різко збільшилася кількість випадків зловживання спиртними напоями та протиправних дій щодо населення. 
 
Зокрема, в районі населеного пункту Безіменне (Новоазовський район) військовослужбовці 9-го окремого штурмового мото­стрілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК у нетверезому стані скоїли ДТП, внаслідок якої травмовано двох цивільних осіб; у населеному пункті Сентянівка (Слов’яносербський район) група військовослужбовців 4-ї окремої мотострілецької бригади (Алчевськ) 2 АК у стані алкогольного сп’яніння хаотично стріляла та підривала гранати.
 
Звісно, що така поведінка російських окупаційних військ викликає обурення місцевого населення та подекуди призводить до відкритої протидії.
 
Так, мешканці одного з населених пунктів Слов’яносербського району роззброїли трьох військовослужбовців 4-ї окремої мотострілецької бригади, які, перебуваючи у стані сильного алкогольного сп’яніння, погрожували людям застосуванням зброї.