Світоліна тріумфально перемогла екс-першу ракетку світу Возняцьки в Торонто

15.08.2017
Світоліна тріумфально перемогла екс-першу ракетку світу Возняцьки в Торонто

Еліна Світоліна виграла престижний «Роджерс Кап» у Торонто. (Фото з сайта sapronov-tennis.org.)

Готуючись до знакових змагань сезону — турнірів «Великого шолому», як контрольнi старти представники «топової» тенісної когорти активно грають не менш престижні «Прем’єри» (у жінок) та «Мастерзи» (у чоловіків).
 
Незадовго до старту «Ролан Гарросу»-2017 наша співвітчизниця Еліна Світоліна виграла елітний «Прем’єр» п’ятої категорії в Римі.
 
Тепер — напередодні «Ю-Ес оупен» — уродженка Одеси тріумфувала на змаганнях аналогічного штибу в Торонто.
 
Після звитяги в столиці Італії, де у фіналі Еліна здолала знану румунку Сімону Халеп, українка піднялася на шосту сходинку в рейтингу жіночої тенісної асоціації.
 
Нинішній же успіх дозволив примі вітчизняного тенісу вкотре оновити свій та національний рейтинговий рекорд i стати четвертою ракеткою планети.
 
У фіналі «Роджерс Кап» Світоліна переграла екс-першу ракетку світу Каролін Возняцьки з Данії — 6:4, 6:0, за що, в підсумку, окрім головного трофею, також удостоїлася чеку на 501 тисячу американських доларів.
 
«Як людина я стала мудрішою, а як гравець — досвідченішою», — відзначила українська тенісна прима.
 
У нинішньому сезоні Світоліна демонструє неабияку потугу, загалом вигравши вже п’ятий турнір WTA.
 
Її цьогорічна переможна серія становить 44 матчі, при цьому в Торонто на шляху до тріумфу вона здолала росіянку Касаткіну, Венус Уїльямс зi США, іспанку Мугурусу (чинну переможницю Уїмблдону) та другу ракетку планети Халеп.
 
Варто нагадати, що саме румунка зупинила нашу співвітчизницю на цьогорічному «Ролан Гаррос», де Світоліній прогнозували переможне майбутнє.
 
«Дуже важливо навчитися керувати собою у стресових ситуаціях», — наголосила українська тенісистка. — У Парижі я зазнала дуже болісного фіаско від Сімони. То був дуже хороший урок для мене, завдяки якому я тепер намагаюся зберігати концентрацію від першого до останнього розіграшу».
 
У Торонто Світоліній не раз доводилося повертатися до уроків минулого.
 
По суті, ледь не кожен поєдинок вимагав від нашої тенісистки максимальної концентрації.
 
Утім, якщо зустріч з колишньою першою ракеткою світу, ветераном жіночого тенісу Венерою Уїльямс пройшла під диктовку більш енергійної та молодої суперниці, то, приміром, побачення з Мугурусою стало для Еліни справжнім випробуванням.
 
Щоправда, після програшу першого сету переосмислити ситуацію українській тенісистці допомогли дощ та тривала перерва, після якої поєдинок пішов за іншим сценарієм.
 
У підсумку — 4:6, 6:4, 6:3 — на користь українки.
 
У світлі паризької невдачі півфінальний матч проти Халеп мав для Світоліної особливе значення.
 
Не дивно, що друга ракетка планети змогла взяти у Еліни лише по гейму в кожному сеті — 6:1, 6:1.
 
Не став проблемою для одеситки, що перебувала на пiдйомi, й фінал проти Возняцьки.
 
«Це приголомшливі відчуття — бути четвертою ракеткою світу. Я усього лише за один крок від того, щоб побити загальноукраїнський рекорд Андрія Медведєва, адже це завжди було моєю метою — стати найбільш високорейтинговим гравцем в історії українського тенісу. Я дуже мотивована, сподіваюся, що вже цього року мені вдасться досягти цієї мети», — наголошує Світоліна.
 
Вона додає, що команда, котра з’явилася у неї перед поточним сезоном, надала їй новий поштовх та нове бачення гри.
 
«Можливо, це невеликі деталі, але вони зіграли велику роль», — каже Еліна.