У вишиванці на Сардинії: Софія Ротару зустріла 70-ліття

11.08.2017
У вишиванці на Сардинії: Софія Ротару зустріла 70-ліття

Софія Ротару.

Справжня жінка не підвладна часу. Дивлячись на фото улюбленої співачки, важко повірити, що їй виповнилося 70.
 
Швидше, як сама вона жартувала, «який там ювілей, мені лише 43».
 
Свій день народження Софія Ротару зустріла на італійському острові Сардинія на курорті Порто-Черво, де відпочивала вся її родина: син Руслан, невістка Світлана та їхні діти — 16-річна Соня та 23-річний Анатолій.
 
До слова, обоє вже встигли себе зарекомендувати у модельному бізнесі: Анатолій закінчив лондонський Центральний коледж мистецтва та дизайну імені Святого Мартіна і не перший рік працює fashion-фотографом, а Соня все впевненіше заявляє про себе як модель.
 
Як пояснив в інтерв’ю газеті «Комсомольская правда» директор Софії Ротару Сергій Лавров, рішення святкувати «на нейтральній території» було прийняте з політичних міркувань, щоб нікого не образити.
 
«Якби Софія Михайлівна вирішила відзначити ювілей у Росії, на неї образилися б в Україні. А якщо влаштує бенкет у рідній країні — мільйони російських шанувальників зачаять образу. Саме тому для публічного святкування дня народження Софія Михайлівна обрала сонячний Баку (співачка виступила на фестивалі «Жара». — Ред.). А ювілей відзначила на острові Сардинія», — пояснив він.
 
Утім українська душа Софії Ротару таки далася взнаки — на свято Софія Ротару влаштувала фотосесію у дизайнерській вишиванці від Віти Кін (подібні сукні є у Джамали та Марини Порошенко). 
 
До речі, 65-ліття Софія Ротару також відзначала на італійській землі — в Тоскані. А до того всі свята співачка приймала гостей на своїй віллі в Ялті.
 
Однак після припинення повітряного сполучення з анексованим Кримом зірка там практично не буває.
 
Так само Ротару практично відмовилася від концертів та інтерв’ю.
 
Востаннє вона виходила на сцену в Палаці «Україна» в березні цього року під час запису концерту свого друга, композитора Руслана Квінти (автора пісні «Одна калина за вікном»).
 
Чи буде авторський концерт самої Софії Ротару — питання лишається відкритим. 
 
А жаль. Так хотілося б почути пісні Володимира Івасюка, який і вивів свого часу Софію Ротару на велику сцену, в живому виконанні. Так, як уміє їх заспівати тільки Вона.