На Азовському узбережжі окупанти обстріляли позиції ЗСУ з реактивної артилерії

08.08.2017
Піля відносного затишшя на східному фронті впродовж минулих вихідних, коли ворог значно зменшив кількість обстрілів позицій ЗСУ, вже в неділю ввечері та в понеділок зранку окупанти активізувалися знову. Загалом ворог порушив тишу 18 разів, унаслідок обстрілів поранення отримали троє захисників України. Зокрема, найгарячіше було на маріупольському напрямку, на який припадає половина всіх обстрілів за вказаний період. 
 
У недiлю, близько 18:00, під ворожі мінометні обстріли потрапили укріплення ЗСУ в районі Водяного, а згодом і поблизу Широкиного та Павлополя. А вже близько 22:00 по Широкиному окупанти гатили з систем залпового вогню «Град»: за даними штабу АТО, ворог випустив щонайменше 18 реактивних снарядів.
 
«Дуже неспокійно було біля Азовського моря. Там бойовики випустили по бійцях ЗСУ близько 40 мін із мінометів. Деякі обстріли були достатньо тривалими — одна година або більше. Найпотужніші з них сталися в Широкиному, де противник також застосовував «Град», — додає речник Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко. Зазначимо, що минулої суботи бойовики не шкодували на Водяне вогню з гранатометів. 
 
Водночас на донецькому напрямку бойові дії велися переважно в Авдіївці та Пісках. Окупанти застосовували бронетехніку та легке озброєння. На двох різних ділянках фронту українські війська відкривали вогонь у відповідь. Тоді як на луганському напрямку противник традиційно порушив режим тиші біля Бахмутської траси та в Попаснянському районі. Бойові дії вели тільки після 16-ї години. Зокрема, по селищу Кримське ворог гатив iз мінометів. Утім захисники України відкривали вогонь у відповідь у районі Новотошківського та Новоолександрівки. 
 

А ТИМ ЧАСОМ...

У Сiверськодонецьку СБУ запланувала проведення антитерористичних заходів. Зокрема, йдеться про превентивні заходи з протидії терористичній та диверсійній загрозам. Поліція Луганщини вже закликає мешканців міста не панікувати та дотримуватися вимог особистої безпеки. 
 
«Під час проведення заходів не залишати без нагальної потреби своїх домівок, дотримуватися правил особистої безпеки та поводження з підозрілими предметами, вибухонебезпечними речовинами», — наголошують у поліції. Людей також закликають повідомляти правоохоронцям про підозрілих осіб, які можуть бути терористами або диверсантами. Зокрема, в місті Костянтинівка поліція викрила й затримала 37-річного бойовика так званої «Першої Слов’янської бригади», який намагався «залягти на дно» в рідному місті після злочинів, скоєних у лавах бойовиків «ДНР».