Нацполіця здійснила мрію важко хворого 4-річного Гліба Хуртепи стати патрульним

08.08.2017
Нацполіця здійснила мрію важко хворого 4-річного Гліба Хуртепи стати патрульним

Маленький Гліб отримав жетон копа від міністра Авакова.

Керівництво МВС і Нац­поліції вразила історія боротьби з важкою хворобою чотирирічного хлопчика з Чернігівщини Гліба Хуртепи, який вважає, що, ставши поліцейським, він зможе подолати не лише злочинців, а й недугу. 
 
«Цей чотирирічний хлопчик уже майже рік бореться з непростою хворобою, а ще Гліб хоче бути поліцейським. Він переконаний: якщо одягти поліцейську форму, якщо мати наснагу і впевненість, то можна разом iз нами подолати і злодіїв, і хворобу», — розповів міністр МВС Арсен Аваков під час урочистостей iз нагоди другої річниці Нацполіції України, які відбулися на Софійській площі Києва минулої п’ятниці. 
 
Виявляється, у день народження Гліба провідав у лікарні голова Нацполіції Сергій Князєв, який подарував хлопчикові спеціальну поліцейську форму.
 
А в день народження поліції міністр внутрішніх справ України від імені всієї поліцейської родини вручив Глібу іменний поліцейський жетон.
 
Цього ж дня справдилася ще одна заповітна мрія малюка — він узяв участь у справжньому поліцейському патрулюванні міста Києва на поліцейському мотоциклі.
 
На байк патрульних його особисто підсадив Президент України Петро Порошенко.
 
«Ми разом створюємо систему, яка має гарантувати кожному громадянину України, кожному, хто приїхав до нас, порядок і безпеку. При цьому ця система має бути непідкупною, відкритою, доброзичливою до громадян», — наголосив під час урочистостей Петро Порошенко.
 
Глава МВС Арсен Аваков подякував кожному поліцейському окремо і всій Нацполіції загалом за перші результати.
 
Він також наголосив, що кожен поліцейський, приймаючи присягу Українському народові, дав клятву «Служити та захищати», тож має сумлінно виконувати свій обов’язок, аби виправдати довіру громадян.
 
«Цей обов’язок наданий вам кожним українським громадянином. Це довіра, велика довіра. І я хочу підкреслити, якщо буде довіра, будуть і показники й відсотки. Довіра українців є ключовою оцінкою для нас», — переконаний Арсен Аваков.
 
У свою чергу голова Нац­поліції Сергій Князєв підкреслив, що створити правоохоронний орган iз новою філософією, новими принципами діяльності вдалося завдяки підтримці держави та довірі суспільства.
 
І наголосив, що впродовж 2017 року «нашими здобутками стало зниження рівня злочинності та покращення розкриття злочинів».
 
За його даними, реформованою Нацполіцією було розкрито понад 300 тисяч злочинів, а також затримано 180 тисяч злочинців упродовж двох останніх років.