У ресторані угорської кухні у Києві відбувся незвичайний кулінарний майстер-клас.
Навчалися готувати діти з родин переселенців зі східних українських територій, де немає миру і спокою; а головним учителем став Надзвичайний і Повноважний посол Угорщини в Україні Ерно Кешкеня.
Готували салат, лангоші (від угор. lang — «вогонь») — угорський смажений хліб, який ще називають угорською піцою, ретеш — це «угорський штрудель» (зазвичай начиняють його маком, горіхами, медом, вишнею або яблуками).
— Це для мене найважчий робочий день, — зізнався Ерно Кешкеня. — Є речі, які я роблю вперше. Але отримую насолоду ділитися нашими традиційними рецептами й деякими хитрощами з цими чудовими дітьми. Вони талановиті, і все у них виходить чудово! А головне — кожен смакуватиме те, що сам приготував.
До речі, приготувавши до випічки лангоші, діти залишили на тацях свої імена, щоб потім не помилитися, де чия страва.
«Наш проект «Рабілітація жінок з дітьми Донецької та Луганської областей» вже не вперше проводить подібні заходи, — розповідає куратор проекту Ольга Рудницька.
— Ми починали з італійської кухні. Нам приємно, що Посольство Угорщини в Україні охоче відгукнулося на пропозицію й запропонувало не тільки майстер-клас, а й трапезу з послом. Дванадцятеро дітей-учасників дуже задоволені,навіть не уявляли, що самі на дві години стануть кухарями. Найближчим часом мріємо відвідати цю чудову країну».