Українців запрошують на трипільську толоку до черкаського села Легедзине

21.07.2017
Українців запрошують на трипільську толоку до черкаського села Легедзине

Такою була у Легедзиному минулорічна толока.

На Черкащині у селі Легедзине Тальнівського району на території музею Державного історико-культурного заповідника «Трипільська культура» 29 липня мазатимуть другий поверх трипільської хати.
 
Тож народ скликають туди на всеукраїнську толоку.
 
Як повідомили «Україні молодій» працівники музею, заїзд та реєстрація учасників трипільської толоки стартують уранці.
 
Робота кипітиме під музику духового оркестру «Бетута» з Кодими і розпочнеться із замішування глини з половою, тоді народ вкидатиме заміс на стіни гончарної майстерні і фронтон другого поверху трипільської хати.
 
По завершенні роботи буде відпочинок, купання в ставку та екскурсії — відкриття музейних виставок киянки Тамари Федоренко «Писанкарство — відродження традиції» та «Легедзине. Літо 41-го».
 
Також відбудеться огляд експозиції музею ДІКЗ «Трипільська культура» та ознайомлення з розкопками трипільського житла та гончарних ям, пройдуть майстер-класи, а після облаштування наметового містечка стартують «Трипільські вечорниці».
 
Тож на них можна буде послухати Сашка Лірника, одеські гурти «Бетута», «Касамара» та уманські Bagiroff Band і тріо «Гонта», а ще подивитися кіно «Хроніка минулих толок».
 
Зголодніти учасникам толоки не дасть ресторан «Українське село», що працюватиме просто на території музею.
 
«Благодійні внески на організаційні потреби толоки не обов’язкові, але дуже вітаються», — підсумовують працівники історико-культурного заповідника «Трипільська культура».