Бунт за контрактом: бійці 54-ї бригади оголосили безстрокове голодування

14.07.2017
Бунт за контрактом: бійці 54-ї бригади оголосили безстрокове голодування

Лєра Бурлакова поширила інформацію про голодування побратимів.

Критикувати військове начальство за порушення умов контракту, нестатутне поводження з особовим складом та неадекватні бойові накази не побоялися військовослужбовці 54-ї бригади.
 
Вищим чинам це не сподобалося. Аби показати твердість своїх переконань двадцятеро бійців бригади, особовий склад якої наразі перебуває на полігоні, оголосили з вечора 12 липня безстрокове голодування.
 
Ці патріоти ще у трагічному 2014 році прийшли на фронт добровольцями у складі «Правого сектору». А минулоріч влітку підписали контракти зі Збройними силами України.
 
Але поставили вимогу — служити разом, в одній роті, на що отримали згоду. Та згодом  бійців почали переводити в різні підрозділи.
 
Ветерани бойових дій упевнені, що це — кара командування бригади за «довгий язик».
 
Лєра Бурлакова, один із непокірних бійців 54-ї, обурено написала у Facebook 12 липня: «П’ять місяців добровольці, які після загибелі Міфа (Василя Сліпака. — Авт.) підписали контракти з 54-ю ОМБр, і ті, що перевелися до цієї бригади, щоб бути зі своїми, домогалися того, що нам обiцяли: дозволити воювати разом, у складі однієї роти. Комбриг казав, що все вирішить комбат, комбат — що комбриг... Ми складали «штатки» за їхніми проханнями. І — нічого.
 
Тепер ми за документами розкидані по 6 (!!!) різних бригадах. Підстава для переведення тих, кого переводять? Не підписаний і без печатки наказ ОК «Схід» (про який полковник Киричок нічого не знає, з його слів годину тому) і якісь міфічні рапорти (!!!) нібито написані кожним iз тих, кого переводять. Згоди на це ніхто з наших не давав. ...І ми все одно хочемо і будемо воювати за свою землю разом. Ми вже й не таке проходили в цьому складі».
 
Наразі скандал набув розголосу, i питання взяв пiд особистий контроль командувач військ оперативного командування «Схід» генерал-майор Олександр Красноок.
 
«У четвер, 13 липня, для з’ясування причин та обставин ситуації, яка склалася в 54-й окремій механізованій бригаді з переміщенням військовослужбовців бригади до інших військових частин, командувачем військ оперативного командування «Схід» прийнято рішення відправити до бригади комісію», — йдеться в повідомленні ОК «Схід».
 
Запевняють, питання щодо переміщення особового складу бригади вивчать офіцери ОК «Схід», а за результатами роботи комісії — буде прийнято остаточне рішення.