Ляшко оскаржить у суді законність призначення Луценка Генпрокурором

14.07.2017
Ляшко стверджує: під шаленим тиском Президента Порошенка провладна більшість у незаконний і свавільний спосіб прийняла зміни до Закону про прокуратуру, які дали можливість Порошенку призначити свого кума Луценка Генеральним прокурором України. 
 
«Ця правова вакханалія робилася з однією метою — щоб Порошенко і Луценко використовували органи прокуратури як знаряддя політичної боротьби для утримання влади», — обурився головний радикал. 
 
А тим часом САП та НАБУ на вимогу Олега Ляшка вже розпочали розслідування щодо Луценка.
 
Ген­прокурора підозрюють в ухиленні від сплати податків та внесенні неправдивих відомостей в електронну декларацію.
 
Та для того, щоб антикорупційне розслідування було об’єктивним, Луценко має бути відсторонений від посади Генпрокурора на час розслідування, стверджує лідер РПЛ.
 
Також, за словами Ляшка, він разом iз командою ближчим часом звернеться до суду з позовом про визнання незаконним прийняття закону, завдяки якому Порошенко і Луценко в антиконституційний спосіб захопили посаду Генпрокурора.
 
«Порошенку влада над правоохоронними органами, залежний парламент треба для того, щоб встановити диктатуру в Україні. Разом з українцями наша команда не дозволить Порошенку узурпувати владу і зловживати нею», — наголосив Олег Ляшко.
 
Він нагадав, що РПЛ вимагає від парламенту негайно розглянути зміни до Конституції про повне скасування депутатської недоторканності, законопроекти депутатiв-радикалiв про імпічмент Президента України і про Тимчасові слідчі комісії. 
 
«Це і буде справжньою реформою влади, а не брехнею, якою дурять українців. Закон один для всіх», — резюмував Олег Ляшко.