Українське морозиво можна їсти: експерти визнали найбажаніші літні ласощі якісними

05.07.2017
У рамках програми контролю якості харчових продуктів пройшло тестування морозива та заморожених продуктів від провідних українських підприємств.
 
Загалом у державному підприємстві «Всеукраїнський державний науково-виробничий центр стандартизації, метрології, сертифікації та захисту прав споживачів» за фізико-хімічними та органолептичними показниками протестували вісім зразків морозива.
 
Результати досліджень засвідчили, що всі протестовані зразки виявилися відповідними до вимог нормативних документів на виробництво морозива та заморожених продуктів.
 
Дослідження проводили за ініціативи Асоціації українських виробників «Морозиво і заморожені продукти» (АУВМ і ЗП), яка є членом Громадської ради Міністерства аграрної політики та продовольства України.
 
Щоб найбажаніший у спеку продукт залишався для всіх українських ласунів iще й безпечним, профільна асоціація розробила для підприємств iз виробництва морозива Методичні настанови.
 
Вони допоможуть добросовісним виробникам дотримуватися вимог Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», щоб не завдавати клопоту ні собі, ні споживачам.