57-річний італієць роками видавав себе за принца

20.06.2017
Герой роману Володимира Лиса «Маска», син селянки й голландця, найнятого паном доглядати за кіньми, блискучий авантюрист Прокіп Марушко, не маючи жодної освіти, блискуче знав вісім мов і довгий час дурив голови європейській аристократії ХІХ століття, прикидаючись то польським шляхтичем Мечиславом Кульчинським, то німецьким князем Людвігом Анхельст-Пфальц, то бароном Фрідріхом фон Гольдбейном, то трансільванським графом Ференцом Естергазі. 
 
Його «брат по духу» нещодавно знайшовся в Італії.
 
Як повідомила газета Daily Mail, 57-річний італієць Стефан Цернетич, який народився на кордоні Словенії і наразі живе в Турині, довгий час видавав себе за «кронпринца Чорногорії, Македонії і Сербії» Стефана Црноєвича.
 
Користуючись своїм «статусом», він регулярно зустрічався iз зірками шоу-бізнесу і спорту, дипломатами, релігійними діячами та політиками.
 
А у 2015 році він навіть надав акторці та моделі Памелі Андерсон статус «графині де Гігліо».
 
Після скандалу в інтернеті були оприлюднені фото з «церемонії посвячення», де акторка стоїть перед «принцом» на колінах, а він тримає на її плечі «срібний меч». Також у його будинку в Турині знайшли підроблені паспорти, документи, медалі тощо.
 
Як зазначається, Цернетича згубила елементарна чи то жадібність, чи то безпечність.
 
Відпочиваючи в одному з готелів, він так увійшов у роль, що забув розплатитися, а власнику порадив надіслати рахунок за номер македонському посольству в Римі.
 
Там же ніхто чути нічого не чув про такого «принца». Тепер Цернетичу може загрожувати штраф, а то й арешт за шахрайство.
 
Утім, якби світові селебриті краще знали історію, викрити «лже-принца» можна було б набагато раніше.
 
Адже, як пише «Європейська правда», формально монархія у Чорногорії припинила існування після закінчення Першої світової війни, а Стефан Црноєвич, за якого видавав себе шахрай, справді правив на Балканах, але… у 15 столітті.
 
Але ж, якщо до тебе звертається «його величність принц», сумніватися якось неввічливо.