У Києві відбулася Міжнародна конференція Глобального союзу вчених за мир

16.06.2017
Масштабне зібрання вчених з усього світу відбулося в Києві 14 та 15 червня.
 
На міжнародну конференцію на тему: «Наука і мир: перевірені рішення проблем насилля і глобальних конфліктів» приїхали сотні науковців, у конференц-залі готелю Fairmont (поблизу реконструйованої Поштової площі) яблуку ніде було впасти.
 
Високоповажне зібрання, в якому взяли участь чимало всесвітньо відомих вчених і політичних діячів, проведено за ініціативи авторитетних науковців, які входять до складу Глобального союзу учених за мир.
 
З огляду на посилення викликів у сфері безпеки та миру на нашій планеті на конференції було обговорено нинішню глобальну кризу безпеки, а також ключову роль, яку наукове співтовариство може зіграти в подоланні цих загроз.
 
В останні роки вчені багатьох країн розробили ефективні, перевірені на практиці методи вирішення конфліктів і соціальної інтеграції, які з тих чи інших причин уникли уваги політичних лідерів і засобів масової інформації.
 
Тож основною метою  конференції в столиці України було виправлення цієї ситуації.
 
Організацію конференції взяло на себе українське представництво Глобального союзу, лідерами якого є віце-президент ГСУМ iз всесвітнього розвитку, доктор юридичних наук Василь Крутов і керівник представництва ГСУМ в Україні академік Академії педагогічних наук України, доктор Сергій Максименко.  
 
Варто нагадати, що Глобальний союз учених за мир був створений у 2005 році, зокрема, для зупинення поширення ядерної та інших видів зброї масового знищення й запобігання накопиченню в суспільстві протиріч і напруженості, які призводять до тероризму і соціальних конфліктів. 
 
Детальніше про дискусію на конференції читайте в наступному номері «УМ».