Бойовики «ЛНР» зазнали чималих втрат під Жолобком на Луганщині

09.06.2017
Бойовики терористичних «ДНР» і «ЛНР» ледь не синхронно загострюють ситуацію на східному фронті: окрім обстрілів, окупанти намагаються атакувати позиції ЗСУ на окремих ділянках і зазнають відчутних втрат, добряче отримавши по зубах. 
 
Така неадекватність ворога найвідчутніше «вийшла боком» луганським бойовикам. Втративши минулого тижня низку позицій у районі Бахмутської траси, ватажки «ЛНР» вирішили повернути їх будь-що і погнали підлеглих в атаку, фактично на вірну смерть. 
 
Зокрема, за даними штабу АТО, впродовж середи ворог здійснив кілька спроб захопити нові «опорники» ЗСУ, але зазнав втрат і дещо вгамувався. Бойовики хотіли відбити свої втрачені позиції і тим самим розширити плацдарм поблизу села Жолобок, що на Луганщині.
 
«Ворог застосовував важку артилерію, міномети. Всі спроби ворога захопити позиції ЗСУ відбито, противник отримав гідну відповідь. Під час проведення наступальних дій бойовики зазнали значних втрат. Станом на 22.00 середи втрати бойовиків становили 25 осіб, iз них 11 — убитих», — повідомили у штабі АТО.
 
За даними розвідки, в окупованому місті Кадіївка (колишня назва — Стаханов) одразу після невдалих атак було розгорнуто мобільні операційні, довгоміри для вивезення тіл загиблих, спостерігали інтенсивний рух «швидких».
 
Уже в четвер вранці ситуація біля села Жолобок стабілізувалася, ворог не наважився на нові інтенсивні бої на цій ділянці. На жаль, у цих боях загинув і один захисник України, ще вісьмох бійців було поранено. 
 
Загалом упродовж середи ворог випустив у бік сил АТО близько 900 мін, понад 130 артилерійських снарядів, 25 снарядів iз танка та чверть боєкомплекту реактивної системи залпового вогню «Град». За словами речника Міноборони з питань АТО Олександра Мотузяника, більше половини всіх мінометних та артилерійських обстрілів відбулося в районі Бахмутської траси.
 
«Інтенсивність бойових дій, що наразі спостерігається, вже перевищила аналогічні показники січня-лютого 2017 року під час боїв за Авдіївку», — зазначив полковник Мотузяник.
 
Утім у четвер неабияк активізувалися вже бойовики «ДНР». За словами голови Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павла Жебрівського, станом на 10:00 загострилася ситуація на лінії Кам’янка — Крута Балка.
 
«Поруч із насосною станцією №1 (це район Мар’їнки, поблизу Василівки) пролунало близько 40 вибухів», — повідомив пан Жебрівський. І додав, що внаслідок обстрілів припинено подачу води з каналу «Сіверський Донець—Донбас» на п’ять фільтрувальних станцій — Красноармійську, Великоана­дольську, дві Маріупольські та Донецьку.