НОВИНИ ПЛЮС

07.06.2017

Півтори тисячі метрів вогню 

Пожежу, яка охопила в понеділок кілька складських приміщень колишньої оптової бази (загальною площею близько 1,5 тис. кв. м) у місті Бровари Київської області, вдалося локалізувати. До гасіння вогню було залучено 40 пожежників та 10 одиниць техніки. У ДНСН запевняють, що жертв удалося уникнути.

Похорон кардинала

Колишнього очільника Української греко-католицької церкви, Блаженнійшого Любомира Гузара 5 червня поховали на Лівому березі Києва в крипті патріаршого собору Воскресіння Христового.
У заупокійній архієрейській літургії взяли участь понад 600 священнослужителів iз різних єпархій України й з-за кордону. Також попрощатися з кардиналом до Патріаршого собору (у закладанні фундаменту якого 15 років тому він брав участь) прийшли тисячі людей. Любомир Гузар помер 31 травня 2017 року в Княжичах під Києвом. Спершу тіло патріарха, щоб віряни Західної України могли попрощатися, перевезли до Львова, а згодом для поховання повернули до столиці.

За мову уМОВно

Міщанський районний суд Москви таки засудив екс-директора Бібліотеки української літератури Наталію Шаріну до чотирьох років ув’язнення умовно. 
Таким чином, суддя призначила покарання на рік менше, ніж просила сторона обвинувачення — «провину» Шаріної повністю «доведено»: її визнано винною в розповсюдженні екстремістської літератури, яка «закликає до ненависті й ворожнечі» (зокрема, журналу «Барвінок»), а також у розтраті держкоштів. Нагадаємо, що слідство тривало майже два роки.