На всій лінії фронту: попри Зелені свята окупанти лише нарощують обстріли

07.06.2017
Попри Зелені свята окупанти лише нарощують інтенсивність вогню на всій лінії східного фронту.
 
Ворог усе частіше застосовує ствольну артилерію та системи залпового вогню «Град».
 
При цьому накривають вогнем цивільні об’єкти та мирні квартали. 
 
«У Богданівці Волноваського району Донеччини противник випустив по наших позиціях 16 реактивних снарядів iз «Граду» та кілька мін.
 
У Павлополі ворожі міни та снаряди влучили в будівлю місцевої школи, завдавши споруді серйозних руйнувань. Також пошкоджено приміщення відділу Держприкордонслужби», — повідомив речник Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник підсумки минулого понеділка.
 
За його словами, на маріупольському напрямку по всьому фронту від Красногорівки до Азовського моря бойовики застосовують великокаліберне озброєння. 
 
Осколками від снарядів бойовиків перебито газопостачальну трубу, електропровід i водопровід. А в Красногорівці мінами пошкоджено два будинки.
 
«Такі злочини незаконних збройних формувань ОРДО свідчать про грубі порушення Мінських домовленостей, про відверте небажання дотримуватися взятих на себе зобов’язань у рамках Тристорон­ньої контактної групи та зацікавленість у подальшому загостренні конфлікту», — наголошує українська сторона СЦКК.
 
Оскільки режим тиші не діє, українські війська все частіше відкривають прицільний вогонь у відповідь, щоб угамувати бойовиків.
 
Обстановка загострилася й на донецькому напрямку. Зокрема, йдеться про район Авдіївки та Донецького аеропорту, де під прицілом бойовиків опинився кожен наш опорний пункт на передовій.
 
Загалом ворог випустив по позиціях ЗСУ впродовж понеділка понад 230 мін i близько трьох десятків танкових снарядів.
 
Також уже традиційно українським воїнам дошкуляють снайпери бойовиків.
 
Загалом окупанти 77 разів відкривали вогонь по позиціях сил АТО, обстрілювали й житлові квартали прифронтових населених пунктів.
 
Під час бойових дій поранено чотирьох українських бійців. 
 

А ТИМ ЧАСОМ...

Ватажки терористичної «ЛНР» неабияк занепокоєні просуванням ЗСУ на нові позиції та своїми невдачами в районі Бахмутської траси.
 
Про це йшлося на нещодавній нараді ватажків терористичних підрозділів та окупаційних військ в окупованому Луганську, повідомляє група «Інформаційний спротив».
 
Відтак командування бандформувань «ЛНР» вимагає від підлеглих «безумовного» утримання позицій.
 
Під час наради ватажки терористів та окупантів спробували розібратися в «невмотивованому відході й залишенні позицій частинами та підрозділами» російсько-терористичних військ.
 
Зокрема, серйозну тривогу командування окупантів викликала втрата кількох ділянок оборони та спостережних пунктів на своїх позиціях у районі Калинового, Михайлівки, Бахмутської траси, де просування ЗСУ (в нейтральній смузі та в районах, що, за Мінськими угодами, мають контролювати ЗСУ), становить від 350 м до 1,5 км, повідомляє група «Інформаційний спротив».
 
Окупанти також констатують істотне скорочення противником (тобто ЗСУ) дистанції ефективного ведення вогню, адже тепер, у ході перестрілок, українські війська мають можливість без застосування «заборонених» Мінськими домовленостями озброєнь вогневим способом впливати на передові позиції бойовиків.
 
«Наводили приклади, як бойовики кидали на залишених позиціях у нейтральній зоні боєприпаси та спорядження, не мінували позиції, що залишають, тощо», — повідомляють у групі «ІС».