У Чернігові оголосили підозру п'ятьом дівчатам, які били неповнолітніх

30.05.2017
За фактом резонансної справи з публічним побиттям неповнолітніх поліція та прокуратура оголосили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень п’ятьом учасницям конфліктів. 
 
«Малолітні дівчата, які публічно принижували та били своїх жертв, фільмуючи все на камери, не думали про наслідки своїх дій. Однак спрацював принцип невідворотності кримінальної відповідальності, відповідно до якого особи, в протиправних діях яких є склад злочину, повинні нести відповідальність», — розповідають «УМ» у прес-службі Чернігівської обласної поліції.
 
Правоохоронці кажуть, що їм уже відомо про три факти, в яких фігурують п’ять неповнолітніх дівчат, але розслідування поки що триває в рамках одного кримінального провадження.
 
«Відео публічного побиття школярок викликало неабиякий резонанс у суспільстві. Зокрема, у присутності своїх знайомих дівчата двічі знущалися зі своїх жертв біля торгового центру в Чернігові, а одного разу побили дівчинку біля під’їзду», — розповідають у чернігівській поліції.
 
І додають, що поліція встановила особи всіх учасників інциденту.
 
Йдеться не лише про тих, хто бив дівчину, а й про свідків, які не припинили знущання. 
 
Наразі, наголошують поліцейські Чернігова, під процесуальним керівництвом прокуратури вони розслідують кримінальне провадження за частиною 2 статті 296 Кримінального кодексу України (хуліганство, вчинене групою осіб), яке карається обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на строк до чотирьох років.