Витраченi на «шоу» з екс-податківцями гроші можна було витратити з користю — Ляшко

26.05.2017
Витраченi на «шоу» з екс-податківцями гроші можна було витратити з користю — Ляшко

Олег Ляшко підписався за відставку Генпрокурора Юрія Луценка.

ГПУ займається показухою, а не реальною боротьбою з корупцією, заявив лідер Радикальної партії Олег Ляшко, коментуючи так звану спец­операцію з залученням авіації для затримання податківців. 
 
Ляшко зазначив, що кошти на це шоу були взяті з грошей платників податків. 
 
«Імітація та профанація — ось чим займаються Генпрокуратура та суди замість проведення справжніх реформ.  Десятки мільйонів коштів платників були витрачені на шоу з вертольотами та затриманням податківців, яких урешті суд відпустив... Ця вся показуха була влаштована з однією метою — створити фон для такого ж порожнього за змістом виступу Генпрокурора Луценка», — зазначив головний радикал. 
 
Олег Ляшко переконаний, що витрачені на цю виставу кошти могли б бути використані з більшою користю. 
 
«На те, щоб вивозити поранених бійців iз фронту, підвищувати українцям зарплати і пенсії, підтримувати селян, промисловців, — у них грошей нема. А на показуху — є! Фарисеї!» — зазначив Олег Ляшко. 
 
Політик також прокоментував погрози Генпрокурора у бік депутатів Радикальної партії. Нагадаємо, у відповідь на справедливе зауваження Ляшка, що ГПУ довіряє лише 1% українців, Луценко натякнув, що кількість депутатів фракції РПЛ може зменшитися...
 
«Ця заява Луценка засвідчила, що він виконує політичні команди влади для дискредитації опозиційної фракції Радикальної партії. Людина на такій посаді не має права показувати політичну упере­дженість, заангажованість та використовувати свої повноваження для зведення політичних рахунків. Натомість Луценко все це продемонстрував», — зазначив лідер РПЛ.
 
Ляшко також нагадав, що його фракція почала збір підписів за відставку Генпрокурора з вище зазначених причин.
 
«Ми вимагаємо від Президента Порошенка, який призначив у незаконний спосіб свого кума Луценка Генпрокурором, внести подання до парламенту про його звільнення. Луценку здається, що він вхопив Бога за бороду? Але ми його приземлимо», — підсумував політик.