Ворог усе частіше застосовує «Гради» і ствольну артилерію вздовж усієї лінії фронту

25.05.2017
Ситуація на східному фронті залишається складною: ворог продовжує обстрілювати підрозділи ЗСУ вздовж усієї лінії розмежування, подекуди застосовуючи й важке артилерійське озброєння. 
 
Минулого вівторка окупанти 53 рази відкривали вогонь по українських воїнах, повідомляють у штабі АТО. 
 
Зокрема, на приморському напрямку під мінометні обстріли потрапили позиції української армії в районі Широкиного та на підступах до Мар’їнки та Красногорівки.
 
Тоді як на донецькому напрямку ворог гатив iз «Градів» по наших «опорниках» у південному передмісті Авдіївки.
 
Саме під час цього обстрілу поранення отримав один захисник України. 
 
Під час цього обстрілу кілька реактивних снарядів бойовики випустили по житловому сектору Авдіївки, внаслідок чого одного місцевого мешканця було поранено, зруйновано вщент чотири приватні будинки, ще більше десятка житлових споруд пошкоджено. 
 
У штабі АТО додають, що пізніше саме на цій ділянці противник двічі вдарив iз потужних систем ствольної артилерії калібру 152 мм.
 
А за кілька хвилин до опівночі середи терористи обстріляли зі 120-мм мінометів наші укріплення біля селища Піски.
 
Уже в середу близько 11:30 бо­йовики терористичної «ДНР», ховаючись у лісосмузі,  обстріляли з гранатометів і мінометів КПВВ «Мар’їнка».
 
Задля безпеки громадян прикордонники тимчасово призупинили пропускні операції на цьому напрямку.
 
Водночас на луганському напрямку окупанти порушували режим тиші лише з кулеметів i гранатометів. 
 

ДО РЕЧІ

Військова розвідка США прогнозує, що Мінські угоди залишаться невиконаними впродовж 2018 року, а немасштабні бойові дії (так звана позиційна війна) вздовж лінії фронту на Донбасі продовжаться.
 
Про це йдеться в доповіді директора Агентства військової розвідки Пентагону генерал-лейтенанта Вінсента Стюарта, яку він представив перед Комітетом Сенату США з питань зброй­них сил.
 
Пан Стюарт зазначив, що РФ «навряд чи відмовиться від дестабілізуючих дій на Донбасі».
 
«Насильство вздовж лінії зіткнення, ймовірно, залишатиметься обмеженим до рівня невеликих боїв, хоча Росія зберігає готовність до ескалації конфлікту», — переконаний американський генерал. Він також звернув увагу на вкладення Росією ресурсів у модернізацію військового потенціалу.