На території Корсунь-Шевченківського лісгоспу місцеві влаштували 20 сміттєзвалищ

23.05.2017
На території Корсунь-Шевченківського лісгоспу місцеві влаштували 20 сміттєзвалищ

Креативний бігборд від Смілянського лісгоспу. (Фото прес-служби Черкаського лісового та мисливського господарства.)

Черкаські лісівники не на словах знають про те, як люди безсовісно захаращують сміттям лісові масиви.
 
Це не тільки залишене на галявині сміття після пікніків, а й цілі стихійні сміттєзвалища, котрі ростуть, наче гриби після дощу, і прибирання яких завжди лягає на плечі працівників лісу.
 
Тільки недавно в лісах одного Корсунь-Шевченківського лісгоспу було ліквідовано понад 20 стихійних сміттєзвалищ.
 
Над прибиранням сміття працювали кілька тижнів усім колективом, в усіх лісництвах цього лісгоспу.
 
За словами інженера охорони і захисту лісу Корсунь-Шевченківського лісгоспу Олександра Ткача, окрім прибирання, косметичного ремонту рекреаційних пунктів, цьогоріч на прилеглих територіях лісництв висадили декоративні дерева і кущі, які є нехарактерними для Черкащини і до цього часу тут не росли.  
 
Як розповідає «УМ» прес-секретар Черкаського обласного лісового та мисливського господарства Наталя Сегеда, одними з найактивніших були працівники Яснозірського лісництва.
 
У рамках акції «За чисте довкілля» вони провели прибирання та оновлення рекреаційних пунктів, що розташовані на території держлісфонду, а їх чимало, адже через яснозірські ліси проходить траса Київ—Черкаси.
 
Тому попід дорогою розташовано велику кількість пунктів відпочинку для зручності та комфорту подорожуючих.
 
«Обов’язок лісівників — підтримувати їх усі в належному стані. Полагодили та відновили альтанки й парканчики, пофарбували їх, обкосили територію рекреаційних пунктів і, найголовніше, прибрали сміття уздовж траси. Лісничий Яснозірського лісництва Леонід Буруль, працівники лісової охорони разом з учнями шкільного лісництва гарно попрацювали. Тепер справа за подорожуючими та місцевими — підтримувати чистоту та лад», — наголошує пані Наталя.
 
До речі, аби достукатися до таких «любителів природи», котрі повадилися вивозити до лісу лантухи зі своїм непотребом, черкаські лісівники навіть повстановлювали у лісах креативні бігборди із закликами на кшталт:
 
«Будьте людьми, не свинячте в лісі», «Мурашка, комашка і хрущик благають iз тоненької гілки: «Не кидай у беззахисний кущик порожні пляшки від горілки», «У лісі не смітити! Контроль ведуть тренованими дикими тваринами!».