Ляшко вимагає закріпити заборону на продаж землі у Конституції

17.05.2017
Ляшко вимагає закріпити заборону на продаж землі у Конституції

Ляшко переконаний, що без корови не буде села. (Фото Османа КАРІМОВА.)

Політик зазначив, що хоч і не є комуністом, але категорично проти продажу землі.
 
Він стверджує: нові власники-іноземці виснажать землю технічними культурами заради швидких прибутків, а селян зроблять батраками.
 
Лідер Радикальної партії вимагає якнайшвидше прийняти ініційовані його фракцією зміни до Конституції України, де зазначити, що основою аграрного устрою держави є фермерські господарства.
 
І таким чином навічно закріпити землю за українськими селянами. 
 
«Ми проти продажу землі, бо цю землю не купить український селянин, а куплять транснаціональні корпорації, для яких головне — це заробіток. На чому робляться швидкі гроші? На технічних культурах, які виснажують землю на багато поколінь. Поїдьте, подивіться — у нас майже вся Україна засіяна соняшником, соєю та рапсом, але немає ні буряків, ні гречки. Ось так буде, коли запровадять ринок землі в Україні», — підкреслив Ляшко. 
 
Політик запевняє, що іноземців, які купуватимуть українську землю, турбуватиме лише власне збагачення, а не перспективи розвитку села. 
 
«Головне для села — це тваринництво. Коли в селі немає ні корови, ні поросяти, ні курей, ні гусей — це означає, що у людей немає роботи. Тоді у селян є два варіанти: піти напитися у генделик і спати п’яним під парканом, чи поїхати у великі міста або закордон на заробітки, щоб прогодувати свою сім’ю. Щоб такого не було, потрібно поставити в кожному селі ферму, дати фермерам дешеві кредити та можливість продавати свою продукцію. Тоді буде, на чому заробляти кошти», — акцентував увагу Ляшко. 
 
Народний депутат додав, що його команда не допустить, аби українці стали батраками на своїй рідній землі. 
 
«Якщо дозволити продавати землю, українці будуть залежними від транснаціональних корпорацій, у тому числі, у продовольчому плані. Бо ті завозитимуть в Україну генномодифіковану продукцію, яка зробить з українців мутантів. А я не хочу цього. Тому ми повинні захистити країну і не допустити продажу української землі», — підсумував Ляшко.