Ляшко пообіцяв врятувати «Мотор Січ» від банкрутства

04.05.2017
Ляшко пообіцяв врятувати «Мотор Січ» від банкрутства

Олег Ляшко завітав на «Мотор Січ».

Політик пропонує збільшувати державне замовлення та скасувати земельний податок, щоб компенсувати збитки підприємства від втрати російського ринку.
 
Лідер Радикальної партії, перебуваючи з робочою поїздкою в Запоріжжі, відвідав «Мотор Січ».
 
Підприємство, яке є одним iз провідних у світі з випуску авіаційних двигунів для літаків та вертольотів, сьогодні опинилося у вкрай важкому становищі.
 
Внаслідок агресії воно втратило російський ринок, куди постачало 40% продукції. Окрім того, через блокаду припинилося постачання важливих комплектуючих для двигунів.
 
Попри те, що цьогоріч державне замовлення збільшилося на 15%, до 500 мільйонів гривень, це все одно лише 5% обігу АТ «Мотор Січ».
 
Олег Ляшко пообіцяв зробити все, щоб підприємство працювало на повну потужність і люди не втратили роботу. 
 
«Ми добиваємося збільшення оборонного замовлення, надання державних гарантій під майбутні контракти, щоб держава давала дешеві кредити. Окрім того, ми вимагаємо скасування земельного податку для підприємства. Це дозволить зекономити мільйони гривень на розвиток виробництва та підвищення зарплат працівникам», — наголосив Ляшко, додавши що зусиллями РПЛ вдалося звільнити від земельного податку «Південмаш» та «Антонова».
 
Політик переконаний: «Мотор Січ» потрібне не лише Запоріжжю, а й усій Україні. 
 
«Наше головне завдання — зберегти підприємство, щоб воно розвивалося, мало більше замовлень. Коли в українців буде більше роботи — буде більша зарплата. Це наша мета», — наголосив Олег Ляшко.