Оживити власного робота: у Києві відбудеться весняний Сікорські-міні-фест

20.04.2017
Київський Музей української діаспори запрошує на весняний Сікорські-міні-фест (Sikorsky mini-fest).
Уже в суботу, 22 квітня, відвідувачі зможуть переглянути оновлену експозицію виставки «Наш Сікорський», послухати екскурсію та розгадати квест. 
 
«Наш музей проводить подібний захід уже вдруге, попередній був у вересні минулого року, — каже куратор фестивалю, провідний науковий співробітник музею Наталя Білоус.
 
— Велика кількість відвідувачів різного віку, їхній інтерес до особистості славного киянина Ігоря Сікорського, літальних апаратів і космосу (на відкритті першої виставки у нас був Леонід Каденюк) сприяли тому, що ми вирішили організувати квітневий Sikorsky mini-fest. 
 
Цього разу юні науковці і винахідники з молодіжного наукового об’єднання «Зірки Лейденфроста» покажуть обладнання, яке використовують авіаконструктори під час розробки нових моделей, і дадуть відповідь на запитання «Чому літають літаки?».
 
На майстер-класі з робототехніки та програмування від центру робототехніки Boteon діти матимуть унікальну можливість не лише поспостерігати за металевими розумними механізмами, а й власноруч (звісно, під керівництвом наставника) спробують запрограмувати й «оживити» власного робота.
 
У затишному дворику музею проведуть традиційний майстер-клас з авіамоделювання та літачкові перегони. А найменші матимуть змогу розписати літачки-пряники.