У пошуках ТеБе

21.03.2017
Майже два місяці тому члени наглядової ради «Національна суспільна телерадіокомпанія України» оголосили конкурс на посаду глави Суспільного мовлення. У результаті конкурсу планували знайти лідера, який зможе запустити Суспільне мовлення в Україні у повному обсязі. Днями закінчився прийом документів на вакантну посаду. Відтак на неї претендують вісім кандидатів. Голова Наглядової ради НСТУ Тетяна Лебедєва уточнює: усі вони різного віку і мають різний досвід.
На черговому засіданні Наглядової ради НСТУ, 21 березня, будуть розглядати пакети документів на предмет відповідності до умов конкурсу за формальними ознаками. Уточнюють: «Абсолютно прозоро, у присутності журналістів і всіх, хто акредитується на засідання». «Ми не будемо оцінювати стратегії, рішення, персоналії. Ми розглядатимемо пакети документів з точки зору відповідності до умов конкурсу за формальною ознакою. Претенденти, документи яких відповідають нашим вимогам, будуть допущені до участі у конкурсі. Тоді ми з легким серцем зможемо назвати імена кандидатів на пост голови правління. Після цього визначимо дату, коли вони будуть захищати свої стратегії», — каже Тетяна Лебедєва.
За словами голови Наглядової ради, конкурс можуть не пройти всі вісім претендентів. На засіданні оголосять головні тези з пакетів документів: досвід роботи кандидатів, місце роботи.
Тим часом юрист Інституту медіа-права Ігор Розкладай оприлюднив на своїй сторінці у соцмережі прізвища ймовірних претендентів. За його даними, документи на конкурс голови правління НСТУ подали Зураб Аласанія, Роман Вибрановський, Юрій Дараган, Олександр Зирін, Олександр Зорка, Олександр Коваленко, Олег Наливайко, Марек Сієрант.
Переможець конкурсу стане відомий не пізніше 13 квітня.