Диво Холодного Яру

07.03.2017
На Черкащині в Холодному Яру зацвів підсніжник складчастий. Ця рослина унікальна тим, що в Україні росте лише тут, а ще у горах Криму.
«Напевно, сьогодні чи не вперше у вирі політичних подій по-справжньому відчув початок весни! Посприяло цьому справжнє холодноярське диво, від якого неможливо очей відвести. Розташоване воно серед затишних холодноярських ярів під захистом скіфських валів», — поділився враженнями Олег Петренко, нардеп із Черкащини. 
Вже який рік поспіль Ольга Галушко, котра працює у філії «Холодний Яр» Національного історико-культурного заповідника «Чигирин», організовує студентів-екологів із Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького та активістів Національного корпусу для захисту підсніжників складчастих. 
«У свою чергу як депутат Верховної Ради реєструватиму законопроект, який передбачатиме посилення адміністративної відповідальності за знищення червоно­книжних рослин. Бо нинішні розміри штрафів точно не є тією загрозою, що могла б зупинити варварів і любителів легкої наживи, — рішуче налаштований Олег Петренко. Напередодні 8 Березня він закликав чоловіків не створювати попит на унікальні лісові квіти і не купувати їх для своїх коханих.