Мама для Малаві

14.02.2017
Мама для Малаві

Те, що у світі зірок існує своєрідна мода на благодійність, ні для кого не секрет. Але американська поп-діва Мадонна у цьому плані перевершила всіх — вона, схоже, взяла під свою опіку цілу країну на південному сході Африки. Після того як у 2006 році співачка вперше побувала тут і отримала дозвіл на всиновлення місцевого хлопчика Девіда Банди, вона настільки перейнялася проблемами місцевого населення, що заснувала некомерційний фонд для підтримки сиріт та дітей, які опинилися в скрутній ситуації. Через три роки Мадонна прийняла в родину ще одну дівчинку з Малаві — Мерсі Джеймс, а пізніше розвинула цілу благодійну програму. За підтримки Мадонни у Малаві з’явилися школи, лікарні та інші заклади, спрямовані на покращення життя місцевого населення.
За цей час Мадонна неодноразово відвідувала Малаві, спілкувалася з місцевими жителями. Два роки тому в одному з дитячих будинків її вразила історія двох сестричок-близнючок Естер та Стелли. Мама дівчаток померла під час пологів. А тато та бабуся виявилися неспроможними утримувати малят і віддали їх до дитячого будинку.  Недовго думаючи Мадонна подала документи на чергове усиновлення. І ось днями верховний суд Малаві таки дав дозвіл співачці забрати сестричок до себе.
Така тривала процедура пояснюється тим, що закони Малаві забороняють віддавати місцевих дітей на виховання іноземцям. Крім того, 58-річній Мадонні довелося надавати суду довідку про стан здоров’я, щоб переконати, що вона спроможна виховати дівчат, оскільки тут зазвичай віддають перевагу молодшим претендентам. Але, враховуючи попередній багаторічний позитивний досвід усиновлення, суд таки став на бік співачки.
Нагадаємо, що, крім чотирьох малавійських дітей, у Мадонни є й двоє біологічних: 20-річна донька Лурдес від фітнес-тренера та актора Карлоса Леоне та 16-річний син Рокко, який зараз переїхав до свого батька, режисера Гая Річі у Лондон. Схоже, розрив із сином і підштовхнув Мадонну до пошуку шляхів компенсації свого материнського інстинкту. Втім, аби всім було добре.