Щоб не балакав

07.02.2017
Двоє невідомих напали на 24-річного випускника історичного факультету Українського католицького університету Олега Гринчука. Приводом для нападу стала телефонна розмова... польською мовою. Під час розмови до хлопця підбігли двоє молодиків, почали погрожувати йому російською мовою і врешті напали на нього.
«Не буду переповідати їхні аргументи на користь того, чому польська мова погана. Але слова, з якими вони завершували своє діло, зацитую: «Больше чтобы не балакал». Мене побили у Львові за те, що я «балакав» польською мовою. Такого я не очікував», — розповів Гринчук.
Хлопець викликав правоохоронців, однак знайти нападників їм відразу не вдалося. Після написання заяви про побиття у Личаківський відділ поліції Гринчук звернутися до медиків. «У мене забій над оком і зараз чекаю в черзі на рентген. Навряд чи матиму струс мозку, але лікарі рекомендували пройти обстеження. Не хочеться думати, що це на тлі міжнаціональної ворожнечі, але те, що мене били саме за польську, — факт», — зазначив він. 
В українських ЗМІ періодично публікувалися численні статті Олега Гринчука, присвячені темі українсько-польських відносин.