Під Маріуполем відбувся наймасштабніший мінометний обстріл за останні місяці

25.01.2017
Окупанти останнiми днями озвіріли поблизу при­азовських рубежів ЗСУ, що на маріупольському напрямку. І хоча на цю ділянку в останні тижні припадало найбільше обстрілів, попередньої доби бо­йовики ледь не зірвалися з ланцюга, адже в районі Красногорівки ворог провів один із наймасштабніших мінометних обстрілів за останні місяці.
 
«У Красногорівці російсько-окупаційні війська поводилися вкрай агресивно — за неповних три години бойовики з боку Старомихайлівки випу­стили по наших позиціях більше 80 мін різних калібрів», — повідомив речник Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник.
 
При цьому на цьому ж напрямку, але на лінії фронту від Павлополя до Широкиного, окупанти влаштовували перестрілки і не вгамовувалися впродовж доби.
 
Загалом на всіх напрямках фронту минулого понеділка зафіксовано 51 обстріл, у тому числі з важкого озброєння. Двох наших військових поранено.
 
Водночас поблизу Донецька окупанти зазнали поразки. Як повідомив координатор групи «Інформаційний спротив», депутат Дмитро Тимчук, українські військові відбили атаку бойовиків у районі Калинівки Бахмутського рай­ону.
 
«У районі висоти 223,9 і північніше Калинівки — бій, окупанти двома малими піхотними групами спробували зблизитися з передовими позиціями сил АТО і обстріляти їх зі стрілецької зброї та ручних гранатометів», — написав пан Тимчук.
 
За словами депутата, терористи були вчасно виявлені спостерігачами бойової охорони й щільно накриті вогнем. Окупанти понесли втрати і відійшли на вихідні рубежі.
 
У Мінооборони повідомляють, що військові сапери в районі проведення АТО лише впродовж поточного тижня звільнили від замінування 18 га місцевості,  знешкодивши близько сотні вибухонебезпечних предметів. 
 

ДО РЕЧІ

Заступник голови місії ОБСЄ Олександр Хуг заявив, що отримав обіцянку від ватажка бойовиків «ДНР» Олександра Захарченка про дотримання режиму припинення вогню для вільного пересування місії.
 
Сталося це після зустрічі Хуга з Захарченком у вівторок. Згідно з повідомленням ОБСЄ, Олександр Хуг «також поставив вимогу, щоб терористи ОРДО дотримувалися режиму припинення вогню, аби працівники ремонтних служб могли вести роботи в зоні бойових дій». Нібито «пан Захарченко» погодився з цими аргументами і «висловив готовність збройних формувань виконувати конкретні прохання щодо вільного пересування і ремонтних робіт».