Біг за «шарою»

17.01.2017
Цікавий спосіб заохотити офісних працівників відірватися від комп’ютерів і трішки розім’ятися придумали представники британської мережі фітнес-клубів David Lloyd Clubs. У районі Ковент-Гарден вони відкрили кав’ярню, де завжди можна безплатно перекусити. Але не просто так. Для того, щоб отримати піту з овочами, а також копченим лососем або смаженим сиром «халумі» (на вибір), а також жменю горіхів, фруктів чи базиліку для перекусу, потрібно  виконати шестихвилинну інтенсивну програму, в яку входять присідання, вправи на прес, ножні випади, віджимання, бігова доріжка і велотренажер. Між різними видами вправ допускається 30-секундний перепочинок.
Фінансову підтримку для нового кафе надала благодійна організація British Heart Foundation. Вони зацікавилися  результатами дослідження, яке показало, що британські службовці проводять 90 відсотків часу в офісах, сидячи за робочим столом.  Якщо врахувати, що середній робочий день триває вісім годин, то за рік набігає близько 65 днів сидіння на стільці, а це більше двох місяців.
У David Lloyd Clubs сподіваються, що їхня ініціатива змусить працівників «сидячих» професій хоч раз на день давати організму додаткове навантаження, компенсуючи малорухомий спосіб життя. Бо, як показує практика, за шару люди здатні на все. Навіть — побігати і пострибати.