Одещина з головою: місце Саакашвілі посів директором поліграфкомбінату «Україна»

13.01.2017
Одещина з головою: місце Саакашвілі посів директором поліграфкомбінату «Україна»

Максим Степанов.

У четвер, 12 січня, Петро Порошенко призначив новим «губернатором» Одещини директора державного поліграфкомбінату «Україна».
 
«Сьогодні я прийняв рішення про призначення Максима Степанова, людини, яка перемогла на конкурсі, керівником Одеської ОДА», — сказав Президент України під час учорашнього візиту в Одесу.
 
Нагадаємо, що в листопаді з поста голови ОДА Одещини пішов Міхеїл Саакашвілі.
 
Конкурс на посаду голови ОДА було оголошено 30 листопада минулого року. (Ім’я Максима Степанова вперше прозвучало в якості можливої кандидатури на посаду одеського голови ще два роки тому). Тоді  документи на конкурс подавали ще 30 претендентів. 
 
Максиму Степанову 39 років. У 1999-2001 роках був заступником гендиректора ДК «Торговий дім «Газ України» НАК «Нафтогаз України», наступні два роки — заступником гендиректора ЗАТ «Промислово-фінансова компанія «Віче».
 
У 2003-2004 роках обіймав посаду заступника голови Державної податкової адміністрації України, а наступні чотири роки — голови ради директорів ТОВ «Республіканський правовий союз».
 
Із 2008 року до весни 2010 року Степанов працював першим заступником «губернатора» Одеської області Миколи Сердюка.
 
Обох звільнили, коли до влади прийшов Янукович. Із грудня 2011 року Максим Степанов працює директором поліграфкомбінату «Україна».
 
Саме це підприємство виготовляє біометричні паспорти нового зразка. У ЗМІ не раз лунало, що ціна на документ формується непрозоро і що процес виготовлення паспортів корумпований. 
 
За даними «Радіо «Свобода», Максим Степанов має спільний бізнес з одним із найбагатших бізнесменів України, що народився в Донецьку, Леонідом Юрушевим, який спонсорував виборчі кампанії Арсенія Яценюка.
 
Згідно з Реєстром юридичних і фізичних осіб, Максим Степанов має частку в розмірі 61% у ТОВ «Республіканський правовий союз». Іншим засновником компанії є Леонід Юрушев, який має 30%.