Британські інструктори навчатимуть наших військових ще рік

21.12.2016
Британські інструктори навчатимуть наших військових ще рік

Британцi iнструктували українських воякiв у Рiвненськiй областi. (Фото з сайта mediarnbo.org.)

Українські військовослужбовці зможуть ще рік навчатись у британських ін­структорів.
 
Таке рішення було прийнято у зв’язку з російською агресією. Тож британські військові інструктори залишаться в Україні до початку 2018 року.
 
«Великобританія продовжує нарощування навчань у Європі й по всьому світу.
 
Таке продовження дозволить ще тисячі українських військовослужбовців пройти перший курс навчання у кращих ­збройних сил у світі», — заявив міністр оборони Великої Британії Майкл Феллон.
 
Він додав, що продовження участі британських військових у підготовці ВСУ — чіткий сигнал того, що Великобританія підтримує Україну і зберігає стійку прихильність її суверенітету «перед обличчям усе більш агресивної Росії».
 
Зазначається, що в березні 2017 року підготовку в британських інструкторів за стандартами НАТО пройдуть понад 5 тис. українських військових.
 
До цього військові інструктори Королівських збройних сил Велико­британії на досвіді іракської та афганської кампаній ділились досвідом логістичного забезпечення військових частин і підрозділів, навчали українських солдатів дій під час пересування в колоні, на КПП і точці збору, оборони колони вдень і вночі, а також захисту сил при контакті з ворогом.
 
Окрім цього, приділили увагу мінно-вибуховій безпеці й наданню першої медичної допомоги в разі поранення.
 
Раніше Феллон призначив спеціального радника для міністра оборони України Степана Півторака. Ним став колишній командувач сухопутних військ Збройних сил королівства генерал Нік Паркер.
 
Тим часом канадські поліцейські підготували українських інструкторів патрульної поліції з тактики особистої безпеки. Патрульні Львова та Києва пройшли тритижневий курс навчання за підтримки Канадської поліцейської місії в Україні, повідомили в Патрульній поліції України.
 
У перший тиждень поліцейські освоїли техніки самозахисту і затримання правопорушника.
 
Під час другого тижня патрульні відпрацьовували різні сценарії розвитку подій. Вони повинні були прорахувати можливі дії зловмисників заздалегідь, оцінити ризики і застосувати навички, отримані під час навчання.
 
Упродовж третього тижня майбутні ін­структори отримували педагогічні навички в оцінці дій поліцейських у різних службових ситуаціях за критеріями тактики безпеки і правомірності.