ФСБ у Криму обшукало маму патріота Володимира Балуха

16.12.2016
ФСБ у Криму обшукало маму патріота Володимира Балуха

Володимир Балух прнципово залишається в Криму.

Сучасна Росія поволі повертається до свого радянського минулого.

Тоді, теж y тоталітарному суспільстві, «не таких, як усі» та інакомислячих намагалися десь заховати або ще гірше — знищити. Як y минулому столітті, так і зараз керівництво РФ не хоче, аби такі люди псували картинку всенародної любові та щастя.

Так, на анексованому кримському півострові ФСБ затримала Володимира Балуха, відомого своєю про­українською позицією («Україна молода» писала про цього чоловіка 3.08. 2016).

Днями співробітники ФСБ з’явилися з обшуками в рідне село Балуха і провели 4-годинний обшук y його будинку та оселі його  матері. На горищі слідчі виявили 90 патронів.
 
Напередодні російське окупаційне слідство пред’явило чоловікові  звинувачення за статтею про незаконне придбання та зберігання боєприпасів.

Володимир Балух із висунутим обвинуваченням не згоден і провину не визнає. Експерти  вважають, що нова кримінальна справа проти Балуха є продовженням політично мотивованого переслідування активіста за його публічну українську позицію.

«Це не перший обшук у будинку активіста, щоразу в ході обшуків у нього знімали з даху будинку і вилучали український прапор. Є підстави вважати, що патрони були підкинуті в ході обшуку з метою фальсифікації нової кримінальної справи проти активіста», — кажуть правозахисники.  
 
Роздольненський районний суд Криму вже обрав запобіжний захід чоловікові у вигляді взяття під варту терміном на 30 діб. А стаття «Незаконне придбання та зберігання боєприпасів» передбачає обмеження волі на термін до трьох років;  або примусові роботи на строк до чотирьох років; або арешт на строк до шести місяців; або позбавлення волі на строк до чотирьох років зі штрафом у розмірі до вісімдесяти тисяч рублів. 
 
Варто зауважити, що переслідування активіста триває ще з весни 2015 року. Тоді кримські «активісти» з даху його будинку знімали український прапор.

Пізніше самопроголошена місцева кримська «влада» погрожувала Володимиру Балуху за розміщення на своєму будинку таблички «Вулиця Героїв Небесної сотні, 18».
 
Як повідомляла "УМ", в четвер на ринку в Симферополі хапали людей з паспортами України.