Із новим тренером — за старим маршрутом: Євген Мурзін вирушив на стажування до США

16.12.2016
Із новим тренером — за старим маршрутом: Євген Мурзін  вирушив на стажування до США

Фото з сайта БК «Хімік». (Чинний чемпіон України — «Хімік», на відміну від внутрішньої першості, в Лізі чемпіонів матчі програє один за одним.)

Поява перед стартом сезону на посту головного тренера «Будівельника» Євгена Мурзіна виглядала доволі несподівано, адже поєднувати роботу в національній збірній та команді з чемпіонськими амбіціями погодиться далеко не кожен спеціаліст, навіть із величезним досвідом.
 
Утім, як виявилося, його перебування на тренерському містку столичного клубу не передбачало тривалої співпраці. Пропрацювавши кілька місяців з «будівельниками», поставивши, так би мовити, їм гру, талановитий наставник здав пост іншому тренеру — Володимиру Ковалю, під орудою котрого, власне, «Будка» й готувалася до поточного сезону.

За словами президента «гладіаторів» Богдана Гулямова, такою була його усна домовленість з очільником Федерації баскетболу України Михайлом Бродським. «Ми заздалегідь домовилися з ФБУ про такий розвиток подій. Тепер Євген Мурзін повністю сконцентрується на своїй роботі у збірній. А ми дякуємо за співпрацю й продовжуємо боротьбу за перше місце», — уточнив деталі генеральний директор «Будівельника» В’ячеслав Євстратенко.
 
Примітно, що попрощався з «будівельниками» Мурзін одразу після їхньої знакової перемоги над лідером чемпіонату — «Хіміком», котрого столичні баскетболісти переграли в Южному з переконливим рахунком — 70:49.

На останній своїй прес-конференції у якості головного тренера «Будки» Євген Мурзін так прокоментував тріумф над «хіміками»: «У грі першого кола ми програли супернику 21 очко. Але ми працювали. У нас змінився склад, з’явилися хороші гравці. Тому, вважаю, нашу перемогу цілком заслуженою — «Будівельник» був кращим за всіма показниками — триочковими кидками, передачами, втратами, перехопленнями, відсотком влучань».
 
Цікаво, що гру киян у Южному зробили гравці «з лави» — американці Дугат та Стефанс, а також український литовець Михайло Анісімов. Що ж, тепер «гладіаторам» доведеться підтверджувати свій високий клас та чемпіонські амбіції в суперлізі без Мурзіна, котрий, як відзначає прес-служба ФБУ, най­ближчим часом вирушає на стажування до США.
 
Відзначимо, що за набраними очками лідером чемпіонату України є саме «Будівельник», хоча за кількістю втрачених балів першим залишається «Хімік», у пасиві котрого лише дві поразки (у киян — чотири). Зовсім іншу статистичну історію чинний чемпіон країни має в Лізі чемпіонів, де підопічні Віталія Степановського програли вісім з дев’яти матчів групового раунду.

Минулої середи вдома «Хімік» поступився лідерові групи французькому «Ле Ману» й залишився на остан­ньому місці у своєму октеті. Бодай якось покращити невтішну статистику южненці зможуть у наступному турі, коли завітають у гості до «Венеції», в протистоянні з якою український чемпіон виборов наразі єдину свою перемогу в ЛЧ.

ЖЕРЕБ

Після жеребкування чоловічого Євробаскету-2017 своїх суперників на груповому етапі фінальної ча­стини чемпіонату континенту дізналася й наша жіноча збірна. Наступного року в чеському місті Градець-Кралове підопічні Володимира Холопова змагатимуться з господарками турніру, а також командами Іспанії та Угорщини.

ТАБЛО

Чемпіонат України. Чоловіки. Суперліга. «Волиньбаскет»— «Запоріжжя» — 56:73, «Хімік» — «Будівельник» — 49:70, «Кремінь» — «Миколаїв» — 66:63, БІПА — «Черкаські мавпи» — 83:58, «Політехнік» — «Кривбас» — 77:88.
Турнірне становище: «Будівельник» — 13 перемог/4 поразки, «Хімік» — 13/2, «Дніпро» — 11/5, БІПА — 10/7, «Кривбас» — 10/5, «Запоріжжя» — 9/7, «Миколаїв» — 7/10, «Черкаські мавпи» — 7/9, «Кремінь» — 4/12, «Волиньбаскет» — 3/12, «Політехнік» — 1/15.
* * *
Ліга чемпіонів. Чоловіки. Груповий етап. Група В.
9-й тур. «Хімік» (Україна) — «Ле-Ман» (Франція) — 59:82 (15:19, 14:24, 14:17, 16:22; Петров (15), Сміит (13) — Яру (16), Конате (15)).
Турнірне становище: «Ле Ман» — 7/2, «Карсіяка», «Венеція» — 6/3, «Катая» — 5/4, «Автодор», «Орадеа» — 4/5, «Маккабі» — 3/6, «Хімік» — 1/8.