Через протести Київ охороняли 2500 поліцейських

09.12.2016
Через протести Київ охороняли 2500 поліцейських

«Турбота» уряду про людей обертається дедалі більшим зубожінням.

В урядовому кварталі у Києві відбулося одразу кілька масових акцій.

Вранці на майдані Незалежності зібралися представники профспілок і рушили колоною до Кабінету Міністрів.

Друга колона пішла від площі Слави на мітинг, що розпочався о 10 годині на площі Конституції біля будівлі Верховної Ради України.
 
Обидві ходи об’єднало одне гасло: «Профспілки вимагають гідного життя для людей». Люди висловлювали своє незадоволення соціально-економічною політикою уряду, вимагали посилити соціальний захист пересічного українця й знизити «драконівські» тарифи на послуги ЖКГ.
 
Учасники мітингів, а їх зібралося кілька тисяч, поводилися спокійно й не завдавали клопоту правоохоронцям. За безпекою самих учасників і місцевих мешканців i підтриманням правопорядку в центрі столиці стежили близько 2500 співробітників поліції та Нацгвардії України, про що повідомили у столичному відділі комунікації поліції.
 
Біля Кабміну мітингарі перекрили вулицю Грушевського, та вже близько 12-ї години розблокували її, залишивши біля стін парламенту лише декілька десятків найзатятіших протестантів.

«Не хотілося б, щоб у людей склалось враження, нібито тут чергові «проплачені» чи «вкладники» бунтують, — поділилася враженнями Надія Бесарабець, одна з учасниць мітингу. — У людей дійсно накипіло.До речі, коли люди пішли від Кабміну до ВР, — хтось включив Гімн. І лише одиницям вистачило розуму зупинитись, а більшість «повалила» собі далі до парламенту».