Захмелілі обстріли: у Донецьку зазнають втрати через пиятику та безмір окупантів

09.12.2016
Те, що бойовики останнім часом ледь не «зациклилися» на мінометних обстрілах позицій ЗСУ, загальновідомо.

Утім недостатній досвід і відсутність навичок місцевих учнів російських окупантів, помножені на схильність до пиятики, даються взнаки під час бойових дій.

Так, днями загинуло троє і було поранено ще п’ятьох терористів, які, намагаючись обстріляти захисників України, порушили правила експлуатації міномета калібру 120 мм.
 
«Через погану підготовку та алкоголізм на передовій противник має важкі не­бойові втрати. П’ять днів тому в районі Донецького аеропорту бойовики зі складу так званої «100-ї бригади» противника порушили правила експлуатації 120-мм міномета, внаслідок чого троє окупантів загинули, п’ятеро отримали  поранення», — повідомив речник Мін­оборони з питань АТО Олександр Мотузяник.
 
Окрім того, за даними української розвідки, шість днів тому в так званому «11-му полку» окупаційних військ командир взводу за невиконання наказу застрелив підлеглого на місці.
 
Загалом, за даними штабу АТО, позаминулої доби ворог обстріляв позиції ЗСУ 20 разів із великокаліберної артилерії та мінометів. І якщо на маріупольському напрямку спостерігається умовне затишшя — ворог гатить по прифронтових селах лише з мінометів, то на донецькому дещо «спекотніше»: лише селище Водяне окупанти кілька разів «накривали» з важкої артилерії калібру 152 та 122 мм.
 
Унаслідок обстрілів поранено двох захисників України: одного в тому ж таки Водяному, іншого бійця — в районі промзони Авдіївки. Ще один воїн підірвався на розтяжці бойовиків у районі Новоселівки Другої.

Кількість жертв російської військової агресії на Донбасі досягла 10 тисяч, тоді як Москва використовує війну як механізм тиску на Європу, вважає міністр МЗС України Павло Клімкін.

«Коли Росія погоджується на припинення вогню лише після політичних поступок України, і під цими поступками вона бачить легалізацію контролю Росії на Донбасі, це для нас неприйнятно і повністю суперечить Мінським угодам», — заявив пан Клімкін під час свого виступу на міністерському засіданні ОБСЄ у Гамбурзі.
 
За його словами, близько 1,7 млн. українців були вимушені залишити свої домівки і стали внутрішніми переселенцями.