За молитви у Львові можна заплатити через EasyPay

07.12.2016
Абсолютно несподівана послуга тепер доступна до використання жителям Львова. У всіх терміналах міста, окрім оплати та поповнення рахунків, тепер можна замовити... молитву.
 
Як стало відомо «УМ», у терміналах EasyPay можна заплатити за молитву. Така послуга з’явилася місяць тому і доступна на всій території України.
 
Однак після того, як відповідні фото на своїй сторінці у «Фейсбуцi» опублікував депутат Львівської міської ради та координатор групи «Варта-1» Ігор Зінкевич, це набуло справжнього резонансу.
 
Львів’яни можуть вибрати, яку саме молитву замовити: за здоров’я, за перемогу над ворогом чи за повернення додому живим.
 
Найімовірніше, така послуга розрахована на воїнів АТО і членів їхніх сімей. Щодо ціни послуги, то містянам пропонують внести від 10 до 4999 грн. 
 
При замовленні молебню за здоров’я або повернення додому живим необхідно вказати ім’я людини, чия доля не байдужа.
 
А ось при замовленні молитви за перемогу над ворогом у графу з ім’ям треба вписати ініціали ворога.
 
Сплативши послугу, на номер вказаного замовником мобільного телефону прийде смс-повідомлення з підтвердженням.
 
За одну транзакцію можна внести імена максимум п’яти людей, за яких молитимуться. А ось хто саме і де буде молитися згідно із замовленням — невідомо. 
 
Комерціалізація духовної сфери викликала неоднозначну реакцію серед знайомих із ситуацією.
 
У коментарях до посту Зінкевича користувачі іронізують, цікавлячись, як можна перевірити виконання оплаченої послуги.
 
«Якщо так справа піде й далі, то чекаємо похорон в онлайн і вінчання по «Вайберу», — написала у «Фейсбуці» львів’янка Ірина Солодуха.
 
До речі, раніше у Росії встановили платіжні автомати, у яких можна замовити молитву. Зазначається, що гроші, переведені через термінал, приймають у храмах Мурманської області.