Школярі у Сумах пішли на канікули через грип «А»

06.12.2016
Школярі у Сумах пішли на канікули через грип «А»

Береженого Бог береже.

У школах міста Суми оголошено про карантин.

Тож учні тутешніх шкіл нині — на завчасних канікулах.

Як повідомили «УМ» у Сумській міськраді, зважаючи на зростання захворюваності на грип та ГРВІ (із загальної кількості сумських учнів захворіло 22,3 %), комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та над­звичайних ситуацій вирішила, що всім загальноосвітнім закладам міста необхідний тижневий карантин.

З 12 грудня учні знову мають приступити до навчального процесу. Водночас в обласному центрі моніторитимуть кількість хворих.
 
Загалом у Сумській області на карантині через грип опинилися 52 навчальні заклади. Не лише школи, а й технікуми. Від епідемпорогу область сьогодні відділяє лише 10%. Дитячі садки, а також виші працюють у звичному режимі.

Оголошено карантин у школах неспроста. Річ у тiм, що минулого тижня у Сумах трапився другий смертельний випадок від ускладнень грипу. Помер 52-річний чоловік. Лабораторне дослідження показало, що смерть спровокував грип «А».
 
За словами Сергія Бутенка, начальника управління охорони здоров’я Сумської облдержадміністрації, хворий чоловік звернувся по допомогу до лікарів тільки через два дні лікування вдома.

Але, на жаль, незважаючи на старання лікарів, врятувати йому життя не вдалося. Через добу перебування у лікувальному закладі він помер від ускладнень грипу — двосторонньої пневмонії.

В Україні це вже другий летальний випадок від грипу, зареєстрований у цьому епідемсезоні. Перша смерть від грипу сталася також у Сумській області.

Епідемічні пороги з грипу станом на початок тижня переступили Дніпропетровська, Луганська та Харківська області.