«Небогоугодна» справа: у Росії протестують проти виробництва презервативів

06.12.2016
Святкова літургія з нагоди свята Введення в Храм Пресвятої Богородиці в російському містечку Боголюбово цього року закінчилася хресним ходом до міської влади з черговою категоричною вимогою заборонити будівництво на місці старого цегляного заводу сучасного підприємства з виробництва матеріалів медичного призначення.

Найбільше боголюбців обурює те, що на новому заводі планують випускати памперси та... презервативи. «Уявіть собі, на упаковці з цими виробами будуть писати адресу — «Боголюбово». На памперсах, які потім будуть обкакані, обпісяні і викинуті у смітник! Чи на тій гадості, про яку навіть згадувати гидко», — обурювалася одна із активісток.
 
У руках учасники ходи тримали саморобні плакати із написами «Багато діток — це добре», «Мати Божа, захисти від осквернення», «Ні — виробництву презервативів на святому місці», а також стилізовані під ікони портрети російського царя Миколи ІІ та його дружини Олександри Федорівни. Вони вимагали відповіді на свій запит, який направили від імені громади в прокуратуру, місцевій владі і патріарху.
 
Активісти готові стояти за свої переконання до кінця. Утім власники заводу заявили, що в будівництво уже вкладено великі гроші, тож відмовлятися від намірів вони не збираються, тим більше, що це гарантуватиме біля 200 нових робочих місць.