Оборонні мільйони: за посадку літака у Вінниці «терористи» вимагали гроші

02.12.2016
«Терористи» захопили літак, який летів iз Єгипту в Україну. В

имагали 15 млн. доларів, дозаправку сталевого птаха та доставку на борт спільника, який відбуває покарання в місцях позбавлення волі на Вінниччині. Таким був оперативний задум тактико-спеціальних антитерористичних навчань, які провели на базі КП «Аеропорт «Вінниця».
 
«У відпрацюваннях задіяли понад три сотні представників координаційної групи. Вони злагоджено провели антитерористичну операцію на об’єкті авіаційного транспорту. Силовики провели перемовини зі злочинцями, після чого прийняли рішення здійснити силову фазу захоплення літака. Терористів захопили, а заручників — звільнили», — розповiв керівник навчань, начальник управління СБУ у Вінницькій області полковник Ігор Шкурат.
 
Навчання проходили в рамках заходів щодо територіальної оборони. На Вінниччині розгорнуто цілу програму заходів, спрямовану на безпеку громадян та охорону і захист державного кордону. На це з бюджету області виділили чималеньку суму — 11 млн. грн. Проте чи всі жителі області відчувають себе захищеними?
 
«Я переїхала з Вінниці до Могилева-Подільського, прикордонного містечка, шість років тому. Проте до цього часу не можу звикнути до нього. Не можу сказати, що почуваюся зi своєю дитиною в повній безпеці. Бо злочинність тут на високому рівні.

Постійно виявляють фальсифікований алкоголь, підпільні цехи. Дитину боюся залишити на вулиці саму гуляти, навіть удень, бо чутки різні по містечку ходять. Та й сама не дуже впевнено почуваюся, коли зустрічаю десь на базарі «сусідів» із Придністров’я. Не знаю, чому, але тривога присутня. А ще в нас «мажорів» багато. Я б сказала, що місто поділяється на багатих і бідних. Середняків тут немає. А ті, у кого є гроші, вважають, що їм усе можна», — розповідає Надія Шевчук.