Зрадника визнали зрадником: Генпрокурор висунув Януковичу підозру і звинуватив у війні

29.11.2016
Зрадника визнали зрадником: Генпрокурор висунув Януковичу підозру і звинуватив у війні

До арешту Януковича ще далеко.

Екс-Президент України Віктор Янукович, котрий переховується на території Російської Федерації, знову з’явився у ростовському суді для відеодопиту у справі Євромайдану.

На іншому кінці «дроту» його чекав Генпрокурор України Юрій Луценко, аби зачитати йому підозру у скоєнні державної зради.

Пізніше Луценко зазначив журналістам «Української правди», що, на його думку, Янукович усе почув. «Зв’язок був, картинка була вимкнена», — сказав Луценко. І додав: «Документи всі є, і передані адвокату». 
 
«Як Генеральний прокурор я звертаюся до Януковича Віктора Федоровича у відповідності до вимог статей 111 і 278, і глави 11 Кримінально-процесуального кодексу, і повідомляю, що ви, Янукович Віктор Федорович, підозрюєтеся у вчиненні державної зради, пособництва представникам влади Російської Федерації в умисних діях, вчинених iз метою зміни меж території та державного кордону України, порушення порядку, установленого Конституцією України, та ведення агресивної війни», — заявив Луценко. 
 
«Враховуючи те, що Янукович перебуває за межами України, не прибуває на виклики, фактично переховується від правоохоронних органів, зміст підозри оголошується усно, а саме повідомлення про підозру сьогодні, годину тому, надіслано на всі відомі адреси проживання та останнього перебування Януковича, а також після закінчення мого виступу буде вручено адвокату останнього», — зазначив  очільник ГПУ. 

«А тепер не як Генеральний прокурор. Я звинувачую Януковича як українець у тому, що він відкрив двері агресивній війні проти нашої держави. У тому, що він зруйнував суверенітет держави, якій присягав на Конституції. У тому, що в результаті було вбито 2 263 військовослужбовці України, 8 394 особи поранено, 1 мільйон 700 тисяч стали біженцями. Це все на совісті того, хто сміє сьогодні брехати в очі українському народу», — резюмував Луценко. 

Нагадаємо, що Янукович не зміг пояснити, як він опинився в Росії 23 лютого 2014 року.