Сила спільнодії: гроші на лікування Юрія Іздрика зібрали за одну добу

24.11.2016
Днями мережу сколихнула новина — відомий письменник Юрко Іздрик може осліпнути. Поету необхідна термінова операція iз заміни кришталика на обох очах.
 
Наразі він конче потребує фінансової допомоги задля відновлення зору. Про це повідомила «Мистецька рада «Діалог» на сторінці у соціальній мережі.
 
«Наш друг, колега і гуру — Юрій Іздрик — потребує нашої з вами допомоги. Мабуть, для багатьох не секрет, що останнім часом Юрко має все більш відчутні проблеми із зором. Для того, щоб Іздрик знову міг писати, верстати, музикувати, малювати і бачити наші з вами обличчя на його виступах, потрібна операція», — написали його друзі.
Вартість операції, яку необхідно зробити Іздрику, — 35 000 грн.
 
І необхідні кошти було зібрано менше, ніж за добу.
 
«Іздрик просить припинити цей нестримний потік любові і посилає вдячність усім, хто долучився! Ми приєднуємося до подяк, і радіємо, що сила спільнодії працює так безвідмовно. Ви — прекрасні. Дякуємо!» — пишуть на сторінці у «Фейсбуцi» ініціатори збору коштів.
 
Сам поет часто жартує, що проблеми із зором — це все психосоматика, і «якби світ був кращий, на нього було би приємніше дивитися». Лікування відбуватиметься у Івано-Франківську, у Центрі відновлення зору AS, у другій половині грудня.